26

Vilket jädra jobb.. snygg!!

27

Efter en kvällstur med en hel del folk i bussen upplevde jag att den såg lägre ut bak än vanligt.. Kollade justeringen på svärden och de hade inte rört sig. Började då bli orolig och kollade hur stagen till hydrauliken som sköter höjdjusteringen bak mådde. Mycket riktigt var de rejält krokiga..
https://i.imgur.com/G99yWvT.jpg?1Fan, hur ska jag nu lösa det här? Jag kan inte bara lyfta ur stagen så de sitter svetsade med inre splinesen.. Jag måste kapa ur hela mittklumpen på bakvagnen.
Väldigt trångt och pilligt då jag envisades med att lämna motor och låda kvar i bussen, Men ut kom den.
https://i.imgur.com/wAoXawO.jpg
https://i.imgur.com/gV70ng0.jpgHär hade det gett med sig rejält. Jag bestämde mig för att göra nya stag som var bredare och i tjockare gods. Men först måste de gamla bort från axeln. Satte upp grejerna i svarven och drog av så mycket material från svetsen som möjligt. Den som svetsat hade gjort ett bra jobb då vi fick gräva in oss rejält innan vi fick bort grejerna. Med hjälp av hydraulisk press dessutom!
https://i.imgur.com/qV4PL6a.jpg
https://i.imgur.com/HLjPqZe.jpg
https://i.imgur.com/8fbTc7K.jpgNu stod jag då med en axel och ett rör. Drog igång Fusion360 och ritade upp en 3D-modell av det som skulle bli nya stagen.
https://i.imgur.com/Wx0B6i8.jpgSkrev ut den i skala och klippte ut den som en mall och testade hur det skulle passa.
https://i.imgur.com/AL05j65.jpg
https://i.imgur.com/N18LsIg.jpg
https://i.imgur.com/rzVADuh.jpgTyckte det verkade ok så ringde runt till diverse företag och kompisar som kanske skulle kunna skära ut ett par plattor åt mig. Vilket visade sig inte vara så lätt mitt i Juli...
Till slut var det en barndomskompis som fick jobbet gjort under en helg dessutom! Stort tack till Patrik för det!!  ICQ/az
Materialet blev lika tjockt som förut däremot är de nu gjorda i Hardox.
https://i.imgur.com/jEEsScR.jpg
https://i.imgur.com/UKfmZvB.jpg
https://i.imgur.com/GNuRShi.jpgDe mindre hålen är överdimensionerade då skruven som går igenom staget kommer "lagras" med en mässingsbussning. Det stora hålet borrades upp med ett 46mm borr och svarvades sedan till 50mm. Axeln svarvades också ner till 50mm. Nu började man verkligen se ljuset i tunneln!
https://i.imgur.com/GuqaY43.jpg"Svärden" svetsades ihop med axeln och svetsades sedan tillbaka med ramen i bussen igen. Här fick trefasaren jobba!
https://i.imgur.com/2TfAAAR.jpg
https://i.imgur.com/KzyoVXT.jpg
https://i.imgur.com/rtoxknK.jpg
https://i.imgur.com/rG2MkMs.jpg


En solid axel borrades ur och gängades för att stötta upp allting i ovankant. Mässingsbussningar svarvades med hög precision. Bekvämt med koordinater på svarven!
Bussningarna svarvades och lades i frysen för att sedan sättas på plats. Jag svetsade även i en bit fyrkantsprofil som lite extra stöd.
(Jag upptäckte i skrivande stund att jag inte har någon bild med den solida axeln och bussningarna på plats, Bilden nedan är med hela systemet provisoriskt monterat)
https://i.imgur.com/ssXSNmh.jpg
https://i.imgur.com/QV6HrcO.jpg


Äntligen var hydrauliken ihop och fungerande! Samtidigt jag höll på med detta hade jag börjat på med byta av golv och hjulhus på förarsidan. Här låter jag bilderna tala för sig själv. Ni har ju redan sett detta en gång  ICQ/ad
https://i.imgur.com/ku5VlOS.jpg
https://i.imgur.com/HNGvPTV.jpg
https://i.imgur.com/ghfRsOq.jpg
https://i.imgur.com/Z7oZaX8.jpg
https://i.imgur.com/0ByCXMC.jpg
https://i.imgur.com/uWMknc5.jpg
https://i.imgur.com/evWH77q.jpg
https://i.imgur.com/xW1E4De.jpg
https://i.imgur.com/o2t2WTG.jpg
https://i.imgur.com/MHEIETo.jpg
https://i.imgur.com/a8DYC50.jpg
https://i.imgur.com/ZVv7Sp8.jpg
https://i.imgur.com/qRHot8Z.jpg
https://i.imgur.com/PKH0ZD4.jpg
Planen var ju här att jag skulle få klart hjulhuset och få tillbaka pedalstället inför folkaparken. Vid midnatt natten mot fredagen hade jag fått klart ALLT! Förutom växelspaken. När den monterades så var den helt stum! Det gick verkligen inte att få i växlar. Jag inspekterade fram och felsökte bakåt i länkaget. Ack och ve!! Jag måste ha svetsat i mittklumpen av bakvagnen i fel vinkel så länkaget nyper mot röret. Riktigt klantigt gjort!
https://i.imgur.com/fHJKxHb.jpg


Låg där under bussen i gruset och tänkte att jag har fan inte skaffat splitbuss för att INTE åka på träff! Här togs dock inte många bilder. Lösningen på mitt problem blev då att jag lyfta hela motor och låda från chassiet och spänna hela paketet bakåt så jag fick ur det främre växellådsfästet och fräsa upp hålet för gängorna från mittklupen så jag kunde sänka växellådan så länkaget gick fritt!
https://i.imgur.com/FwvDj0a.jpg
https://i.imgur.com/Xm3LmxA.jpg


Som sagt inte mycket bilder här. Jag fick ner bussen på hjul runt 07:30 på morgonen så då var det bara att packa väskorna, slänga sig i duschen och åka mot borlänge!
https://i.imgur.com/UAlcACi.jpg


Kort och gott tog sig bussen hela vägen dit och hem! Tack för en trevlig träff! Kul att få sätta ansikten på många namn och träffa lite nytt folk med!  ICQ/az
Fortsättning följer..

Twin Peak Boxers

Instagram: tpb_karl
Youtube: https://www.youtube.com/@tpb_karl

28

ICQ/bi  bra jobbat!!!

Det är aldrig försent att ge upp, och börja om med gamla erfarenheter som grund.
http://boxerville.se/forum/viewtopic.php?id=2062  typ2 bay -73 RHD camping "Bay-Be Blue" bussen byggs i version 1..
http://boxerville.se/forum/viewtopic.ph … 73#p204073 latebayEh wannabesplit Dh.vilande tråd
http://boxerville.se/forum/viewtopic.php?id=2058  typ1 oval-56 "Maximiliam"  vilande tråd.:-(

29

Prövningar vi få... bra jobbat.

"ljushuvud"

30

ICQ/ay

easos jovisst.. men kalla mig gärna Andy ICQ/ab

31

Väl hemma från borlänge insåg jag hur mycket fronten och taket på bussen skilde i färg mot för resten av bussen. Tog fram lite våtslippapper och testade både taket och på fronten.
https://i.imgur.com/iPKdT3W.jpg


Fronten blev plåtren men under färgen på taket fanns en väl bevarad originalkulör. Dock några tjocka fläckar med primer som kommer behöva mer våtslip än vad jag änsålänge åstadkommit.
https://i.imgur.com/RFtvBPN.jpg
https://i.imgur.com/PSafwJO.jpg
https://i.imgur.com/hoDrz6t.jpg
https://i.imgur.com/pX7h3xW.jpg
https://i.imgur.com/g1srFoA.jpgJag blev såpass besviken på fronten så jag backade in den i carporten och började slipa torrt.. med maskin..
Rutramarna verkade rätt friska. Ett par små porer fick jag loppa igen.
https://i.imgur.com/7XrsAT7.jpg
https://i.imgur.com/KRgmYw1.jpg
https://i.imgur.com/ZlzWFrL.jpg
https://i.imgur.com/3pH0uJt.jpgNär jag fått fronten slät maskerade och tog fram den här gamla burken som stått i ett par år.
Lyckades få nån rinning som jag fick våtslipa ner innan första lagren färg skulle läggas.
https://i.imgur.com/Yemg0cN.jpg
https://i.imgur.com/IQ0GjOv.jpg
https://i.imgur.com/wXszMbU.jpgSagt och gjort blandades färg och bussen fick helt plötsligt en helt ny front!
https://i.imgur.com/8t437Ug.jpg
https://i.imgur.com/MIbH7sv.jpg
https://i.imgur.com/BCRNlZh.jpg
https://i.imgur.com/sqQKwLu.jpgDet blev tyvärr lite apelsinskaligt så jag fick en del slipjobb innan jag kunde maskera och lacka Blauweiss.
https://i.imgur.com/cynQ8Le.jpg
https://i.imgur.com/47csjJa.jpg
https://i.imgur.com/qMiX5NP.jpg
https://i.imgur.com/RP8HR5W.jpg
https://i.imgur.com/pMgig38.jpg
https://i.imgur.com/u1FqrM3.jpgTanken med den här bussen är att allt som är svartlackat och brunmålad ska lackas i rätt kulör och hela bussen ska våtlipas och poleras upp blankt. Fronten råkade bli först på tur men som den ser ut nu är den ALLDELES för fin. Fram med våtslippapper och polermaskin och polera fram lite fakepatina. Kastade även lite småsten på fronten för att få lite stenskottsmärken. (Madness to method eller vad man säger..)  ICQ/bc
Först våtslipade jag, följt av polering med autosol och sist rubbing. Sista steget är polish och sealing av lacken men det gör jag när hela bussen är bättrad.
https://i.imgur.com/75dd7R4.jpg
https://i.imgur.com/HwUTfuN.jpg
https://i.imgur.com/OdeXm5i.jpg
Lyktsargerna fick lite en svängom med autosol och blinkersen monterades med nytt gummi. Jag är väldigt nöjd med resultatet om jag får säga det själv. Ser fram emot att få resten av bussen i samma stuk.  ICQ/af
https://i.imgur.com/F1uuPhe.jpg
https://i.imgur.com/vNPnTWQ.jpg
https://i.imgur.com/jXvlaDM.jpgFärdig produkt skulle jag dock inte kalla detta då patina kommer med tiden, jag har väl gett den en liten hjälp på vägen kan man säga.
I övrigt unnade jag bussen med glas och gummi för regplåtsbelysningen.
https://i.imgur.com/PYS3R27.jpg
https://i.imgur.com/t2z87tN.jpg
Jag ledsnade även på att ha en traversedosa för att styra hydrauliken. Fick tag i en återfjädrande tvåvägsswitch. som jag montera lite snyggt i ett befintligt hål i instrumentbrädan. Jag filade ner knoppen som egentligen var på switchen och gängade den till m4 så jag fick på en originalknopp för en diskret 'look'.
https://i.imgur.com/x0owuu4.jpg
https://i.imgur.com/PTPgzZe.jpg
https://i.imgur.com/I67u1IM.jpg
https://i.imgur.com/enUZfRk.jpg
https://i.imgur.com/OoER60Z.jpg
https://i.imgur.com/BJcooeT.jpg


Och där är vi i fas! Det är färdigåkt för säsongen för min del. Bussen kommer stå på vinterförvaring hos päronen. Jag är tillbaka i Sundsvall och plugget är i full gång.. Nya tag till våren!  ICQ/br

Twin Peak Boxers

Instagram: tpb_karl
Youtube: https://www.youtube.com/@tpb_karl

32

Snyggaste patinan på tvåfärgade bussar är när färgen under kommer fram sådär, även om den nu är fejk  ICQ/bf

33

GB skrev:

Snyggaste patinan på tvåfärgade bussar är när färgen under kommer fram sådär, även om den nu är fejk  ICQ/bf

Instämmer helt! Det är målbilden för bussens patina, utan att fejka för mycket såklart. Men blank ska den bli  ICQ/ay

Twin Peak Boxers

Instagram: tpb_karl
Youtube: https://www.youtube.com/@tpb_karl

34

Bra jobbat! Räckte det med en burk grundfärg till fronten? Blev det ett ordentligt lager då? Försöker få en bild av hur mycket färg jag ska köpa.

35

Riktigt najs Karl !  ICQ/bf

easos jovisst.. men kalla mig gärna Andy ICQ/ab

36

Elias skrev:

Bra jobbat! Räckte det med en burk grundfärg till fronten? Blev det ett ordentligt lager då? Försöker få en bild av hur mycket färg jag ska köpa.

Jag fick på två lager ungefär. Men rekommenderar att om man ska lacka något ordenligt så ska man nog lägga tjockare och med en riktig spruta.


Riktigt najs Karl !  ICQ/bf

Tack Andy!  ICQ/az

Twin Peak Boxers

Instagram: tpb_karl
Youtube: https://www.youtube.com/@tpb_karl

37 Senaste redigerad av Karlskandal (2022-04-26 20:14:58)

Våren är här och suget att åka splittbuss börjar kännas i kroppen. Dock har jag knappt hunnit börja göra ordning bussen inför säsongen. Dock har jag inte helt legat på latsidan. En uppdatering kommer på vad som är gjort. Så har man ju fått lite godis man vill kunna visa upp så småningom.  ICQ/az
https://i.imgur.com/uuQRguJ.jpg

Twin Peak Boxers

Instagram: tpb_karl
Youtube: https://www.youtube.com/@tpb_karl

38

härlig vagn  ICQ/ay      nästa steg för en annan är väll en splittbuss men hmm kostar på  ICQ/bw

39

Bra kämpat. Blir ju riktigt bra.

Tomato Potato
Dyslexiker..

40

ricke skrev:

härlig vagn  ICQ/ay      nästa steg för en annan är väll en splittbuss men hmm kostar på  ICQ/bw

Tackar! Det har jag alltid tänkt också men till slut får man möjligheten.  ICQ/ay


D3w1l skrev:

Bra kämpat. Blir ju riktigt bra.

Stort Tack!  ICQ/az

Twin Peak Boxers

Instagram: tpb_karl
Youtube: https://www.youtube.com/@tpb_karl

41

Vad har hänt i vinter då? Då bussen både mörkt och oisolerat så har jag skruvat av lite grejer och tagit med så jag kan poa lite på hemmaplan.
Rutramarna till framdörrarna var både fel färg och allt gummi var ganska dassigt. Safarisarna var också fel färg. Så kan vi ju inte ha det.. Dessa skruvades bort och togs med till Sundsvall. Plockade isär de och skrotade allt gammalt gummi.
https://i.imgur.com/zRsTSMt.jpg
https://i.imgur.com/A4lAlno.jpg
https://i.imgur.com/wAQdm7Q.jpg
https://i.imgur.com/dvOLy52.jpg
https://i.imgur.com/NFdsMsk.jpg
https://i.imgur.com/WGgIdjc.jpg
https://i.imgur.com/OrhTIkm.jpg
https://i.imgur.com/dq7KitK.jpg
https://i.imgur.com/r8WoHjG.jpg
https://i.imgur.com/HgcTgc0.jpg
https://i.imgur.com/BHuZoHS.jpg
https://i.imgur.com/3B6lPBk.jpg
https://i.imgur.com/hjUMhhW.jpgAlla andra rutor på bussen skars ut då gummit var gammalt och torrt. Även popout-rutorna fick följa med till lägenheten då dessa läckte som såll.
https://i.imgur.com/YKhXHoX.jpg
https://i.imgur.com/nVwRaWS.jpg
https://i.imgur.com/UQ2NnIB.jpg
https://i.imgur.com/BdXkZOj.jpg
https://i.imgur.com/rGVVnSx.jpg
https://i.imgur.com/Rsq3vIg.jpg
https://i.imgur.com/6SGlj2H.jpg
https://i.imgur.com/cSqDkhl.jpgEna av popout-rutorna hade självklart två skruv som satt som berget så dessa slipade jag ner för att få av de från gångjärnen. Om jag fattat det rätt så är dessa m3,5x1,6? Då jag inte ville ta ut glaset ur ramen så kändes idén att borra ur och gänka upp till m4 inte svinkul. Men efter en heldag i 5-56 och ett par hurringar med kulhammare så släppte de och kom ur.
https://i.imgur.com/XJQWTBg.jpg
https://i.imgur.com/dEJzeLv.jpg
https://i.imgur.com/uIbsEmi.jpgAllt slipades ner och förbereddes för lack, Fick låna ett blästerskåp till vent.rutorna.
https://i.imgur.com/MaHI1xG.jpg
https://i.imgur.com/RelTuEh.jpg
https://i.imgur.com/PecgJFn.jpg
https://i.imgur.com/wyHbKVd.jpg
https://i.imgur.com/L1VGlor.jpg
https://i.imgur.com/a0Kyjzw.jpg
https://i.imgur.com/C86qlM0.jpg
https://i.imgur.com/i4IUfSw.jpg
https://i.imgur.com/HdaQiyI.jpg
Det mesta grundades med etsande grundfärg.
https://i.imgur.com/vnaBuTK.jpg
https://i.imgur.com/aKffLp8.jpg
https://i.imgur.com/AcX3snq.jpg
https://i.imgur.com/XiR4D0U.jpgFör att ställa rutorna på varandra då det var ont om plats i lacksverkstaden på skolan ritade jag upp lite stöd i CAD som jag 3D-printade ut.
https://i.imgur.com/gkiSbP3.jpg
https://i.imgur.com/HAMWz8Y.jpgEfter etsande grundfärg lade jag 2K epoxiprimer Där det var "noga" med finishen samt där delarna har varit plåtrena.
https://i.imgur.com/ApzgZ7L.jpg
https://i.imgur.com/QkX2kAs.jpg
https://i.imgur.com/o4amruT.jpg
https://i.imgur.com/Y0fZFlA.jpg
https://i.imgur.com/cZ4G1px.jpgEfter lite våtslip fick jag äntligen ladda min nyinförskaffae lackspruta med färg och lacka delarna Blauweiss.
https://i.imgur.com/0fkXJXt.jpg
https://i.imgur.com/3pFvKqa.jpg
https://i.imgur.com/rktv1FL.jpg
https://i.imgur.com/3jmsLM4.jpg
https://i.imgur.com/BII71c2.jpg
https://i.imgur.com/f0OaaO5.jpg
https://i.imgur.com/Qi1A2Mv.jpgSedan var det dags för ihopmontering av rutramarna! Dock var glaset väldigt skitiga, dimmiga, svartprickiga av sprut från vinkelslipen och allmänt i dåligt skick. Började med att diska ren rutorna med diverse medel. Kallavfettning, alkalisk avfettning samt en flygrostlösare för att lösa upp spår att metall i de svarta prickarna från vinkelslipen.
(Det sistnämnda medlet blir lila i kontakt med metall)
https://i.imgur.com/WROless.jpg
https://i.imgur.com/aKv98Nz.jpg
https://i.imgur.com/UTrg8LX.jpg
https://i.imgur.com/sFspjg4.jpg
https://i.imgur.com/peE4Ld4.jpg
https://i.imgur.com/WoQ4TO3.jpg
https://i.imgur.com/xhZWnPl.jpg
https://i.imgur.com/1h14YNU.jpg
En del rutor var dock inte bara att tvätta. De hade blivigt grumlig/dimmig vilket inte gick bort med medel. Testade polera dessa med glaspolish och trissa specifikt för glas.
https://i.imgur.com/d9DppjL.jpg
https://i.imgur.com/RC0TeLR.jpg
https://i.imgur.com/IaHpVIQ.jpg
https://i.imgur.com/UA9yXtV.jpgLagom till att delarna var lackade dök ett paket från Creative Engineering upp efter ca 8 veckors väntan!
https://i.imgur.com/Es9tGR2.jpgEn fröjd att få nita i nya lås och bleck i de nylackade delarna.  ICQ/ag
https://i.imgur.com/BnqJFBh.jpg
https://i.imgur.com/0xvwSW9.jpg
https://i.imgur.com/ua1jM2y.jpg
https://i.imgur.com/vlhh7d7.jpg
https://i.imgur.com/can8nOW.jpg
https://i.imgur.com/qGfkDcJ.jpgÄntligen fick man montera tillbaka glaset med nytt och fräscht gummi. Allt gummi till rutamarna behandlades såklart med 'tyre dressing' innan montering.
Låsen till skjutglaset är väldigt nopprigt. Möjligt att dessa byts ut på sikt. En trollullsbehandling får duga så länge. Tyvärr har jag inte fått nitarma och de sista små delarna till vent.rutorna men de är på gång.
https://i.imgur.com/DmkO5jO.jpg
https://i.imgur.com/eXmZCRf.jpg
https://i.imgur.com/Unw3sDm.jpg
https://i.imgur.com/xeb7XmD.jpg
https://i.imgur.com/ghmvd7N.jpg
https://i.imgur.com/xWZoav0.jpg
https://i.imgur.com/C0WRM7i.jpg
https://i.imgur.com/t9553JA.jpg
https://i.imgur.com/oqXuKne.jpg
https://i.imgur.com/JG2gKBT.jpgRiktigt glassigt att få putsa rostfritt och montera ihop rena blanka delar.
https://i.imgur.com/MWfkMky.jpg
https://i.imgur.com/Ff4NmXZ.jpg
https://i.imgur.com/oliNxyD.jpg
https://i.imgur.com/SrHazGv.jpgSedan har jag pysslat med lite annat smått och gott. Fick tag i en tutknapp på tradera som jag polerade upp samt att jag har putsat upp backspegeln lite.  ICQ/af
https://i.imgur.com/RvmiBXP.jpg
https://i.imgur.com/ETWSYXi.jpg
https://i.imgur.com/h5xXhk6.jpg
https://i.imgur.com/F7SleJk.jpg
Så har jag ju visat en hög kartonger från SSP! Dessa innhåller bussens framtida fälgar.
https://i.imgur.com/uuQRguJ.jpg
https://i.imgur.com/Pt7udSE.jpg
https://i.imgur.com/XOj75tY.jpgMed dessa är tanken att centrumet ska lackas och den polerade banan kvarstå. Dock ville jag inte ha centrum helt glansigt utan lite halvmatt klarlack. Detta får man dock blanda ut själv eftersom jag lackar med spruta så gjorde ett test där baksidan av arket lackades med 0% ren klarlack, framsidan fick 40% mattpasta (60% klarlack) på ena sidan och 60% mattpasta (40% klarlack) på den andra.
https://i.imgur.com/zpryiSc.jpg
https://i.imgur.com/tlHel6y.jpg
https://i.imgur.com/LXm33lx.jpg
https://i.imgur.com/GHXMAlZ.jpgHär ansåg jag att 40% mattpasta skulle bli perfekt för den finishen jag är ute efter. Efter bestämd kulör våtslipade, maskerade och lackade jag centrumen.
https://i.imgur.com/zJjg6VH.jpg
https://i.imgur.com/CUhV93p.jpg
https://i.imgur.com/rxocXL7.jpg
https://i.imgur.com/ekTOFD5.jpg
https://i.imgur.com/jwW8Vnk.jpg
https://i.imgur.com/jYt3EHF.jpg
https://i.imgur.com/XTL1ssy.jpg
https://i.imgur.com/ctIbFoN.jpg
https://i.imgur.com/dVefgb7.jpg
https://i.imgur.com/0yehDKI.jpg
https://i.imgur.com/ZjwgDVn.jpg
https://i.imgur.com/16toaw7.jpg
https://i.imgur.com/AHuEFw5.jpg
https://i.imgur.com/zo2vauP.jpg
https://i.imgur.com/KAaz1da.jpg
https://i.imgur.com/fL5HUQ7.jpgFärgen på centrumen skiljer ofantligt beroende på kamerainställning och ljus. Dessa kommer ju dock levererade med centrumkåpor UTAN logga! VAFALS?! Detta går inte . Eftersom fälgarna är SSP så har ju de en logga redan. Inte den roligaste loggan i världen kanske men efter lite photoshop, Logomakr.com och en beställning på Stickerapp.se Blev resultatet som följande:
https://i.imgur.com/f3MjCYj.png
https://i.imgur.com/SEPqbaG.png
https://i.imgur.com/mCL6vR3.jpg
https://i.imgur.com/iByWOJv.jpg
https://i.imgur.com/2BV0h61.jpg


Och självklart måste man ju göra en liten mockup för att se hur resultatet kommer bli  ICQ/ag
https://i.imgur.com/nVNAmU5.jpgAllt för denna gång, En till uppdatering är på gång med det sista som ska göras innan sommaren drar igång på riktigt  ICQ/az

Twin Peak Boxers

Instagram: tpb_karl
Youtube: https://www.youtube.com/@tpb_karl

42

Fan va seriös du är  ICQ/ay Snyggt med fälgarna, antar att du sett den Turkishbussen i UK med såna amerikanska gamla fälgar i samma färgkombo? Stiligt  ICQ/bf

43

sn

" . . . if I told you all that went down
        it would burn off both of your ears . . . "

44

blev lite fel där . . .
snygg färg turkis meeeen guld fälgar?!?
bling bling
hoppsan
tveksam där

" . . . if I told you all that went down
        it would burn off both of your ears . . . "

45

ICQ/ay

Det är aldrig försent att ge upp, och börja om med gamla erfarenheter som grund.
http://boxerville.se/forum/viewtopic.php?id=2062  typ2 bay -73 RHD camping "Bay-Be Blue" bussen byggs i version 1..
http://boxerville.se/forum/viewtopic.ph … 73#p204073 latebayEh wannabesplit Dh.vilande tråd
http://boxerville.se/forum/viewtopic.php?id=2058  typ1 oval-56 "Maximiliam"  vilande tråd.:-(

46

GB skrev:

Fan va seriös du är  ICQ/ay Snyggt med fälgarna, antar att du sett den Turkishbussen i UK med såna amerikanska gamla fälgar i samma färgkombo? Stiligt  ICQ/bf

Tackar! Det har jag, har tagit all inspiration därifrån. Till och med stulit designen på centrumkåpornas stickers.  ICQ/ah
Egentligen ville jag ha Calparts men då hade jag åkt på att bygga om framvagnen och det kändes inte som jag har tid för det nu. Har planer på andra fälgar på sikt men dessa får 'duga' så länge  ICQ/ag


Junte skrev:

blev lite fel där . . .
snygg färg turkis meeeen guld fälgar?!?
bling bling
hoppsan
tveksam där

Smaken är som baken! Egentligen hade jag sneglat på andra liknande fälgar där centrumet är mindre och banan är större så det hade blivit liiite mindre guldigt. Som jag skrev till GB så får dessa duga så länge.  ICQ/ag  Så kommer resten av bussen 'blingas' till framöver så det jämnar ut sig lite  ICQ/ay

Twin Peak Boxers

Instagram: tpb_karl
Youtube: https://www.youtube.com/@tpb_karl

47 Senaste redigerad av Gottis (2022-05-27 09:06:55)

Guld fälgar! Så jäkla snyggt ICQ/bp älskar d ICQ/ba Ska jag måla mina guld som jag ska ha på mitt bygge ICQ/bs

48

Skitsnyggt!
Har haft samma tanke själv ända sen ja såg en Jersey looker med brutal rake och guldlackade Crestlines, snyggt som fan!
Blir bra det där!

Buy the ticket, take the ride... - HST

49

just precis, en smakfråga!
bussen är skitfin, jobbet du gör suveränt men guldfärg är ju inte min grej
målade mina ssp enkeifälgar med bt's gun metal grey gummifärg till -65:an, blev snyggt, tycker jag . . .

" . . . if I told you all that went down
        it would burn off both of your ears . . . "

50

Bra jobbat Karl !  ICQ/ay

easos jovisst.. men kalla mig gärna Andy ICQ/ab