1

Är det nån här som lagt in nytt lastrumsgolv i late bay EH? Alltså undre golvet.  Golv som finns att köpa är bara till buss.

Min fråga: Vad behöver göras för ändringar för att det ska passa? Bussgolv finns att köpa hos Classic.

2

Jag har just gjort det på en splitt, kanske någon med bay-kunskaper som kan just din bil bättre. Men mycket borde vara rätt likt.

Hos splittarna skiljer b- och c-stolparna och därför urtagen i golvet för dessa, dessutom har ju tanken annorlunda placering mot bussen, så du får ta ut ett hål för tankens bränsleanslutning. Sen får du lösa frågan med tankfästena, de ingår inte i något golv så det är ju egentligen detsamma oavsett vilket golv du väljer. Ev fästen för soffor kan man ju bara låta vara oanvända, men de finns inte hos pickupen, bara pressningarna i plåten. Det är nog de skillnader mellan buss och pickup jag stött på.

Över lag är det ju bra om du kan återanvända delar från originalgolvet, tänker framförallt på tankväggen och tankfästena för de är ju annars "de svåra bitarna" om de inte är samma som till splitt, för då har KlassicFab dessa delar. Försök få ur värmerören hela också, de sitter ju lite "speciellt" kan man minst sagt säga.

Med tanke på hur mycket man alltid får modifiera för att få plåten att stämma, även om den är rätt för modellen, så skulle jag säga "kör med ett bussgolv", men spar all originalplåt så du har mallar att gå efter för du kommer behöva modifiera golvet lite. ICQ/ay

Grinder and paint, makes me the welder I ain't

3

Tack för svar. Då kapar jag bort resterna av det gamla så det går lätt att byta tvärbalkar och utriggare. Det får bli beställning av nya golvplåtar lite senare. Mellanväggen framför tanken är redan ur och lagad så den är bara att sätta i efter golvmonteringen.