1

Efter att ha köpt ett gäng begagnade svetsar och tröttnat på strul har jag köpt mig en ny Automig 273 Mps-4Tf. Det som förvånar mig är prisskillnaden mellan de olika butikerna.

Såvitt jag förstår finns det tre storlekar, 183, 223 och 273. Dessa finns med eller utan det de kallar punktsvetsfunktion (Ups/mps). Om jag förstått rätt är svetsarna i övrigt identiska, dvs totalt sex varianter. Det borde isf innebära att 183 UPS borde vara billigast i serien och 273 MPS dyrast.

Swedol tar 13248 kr ink moms för 183 UPS medan svith.se tog 12390kr ink moms för 273 mps. Kvänums järn tar 22775 kr för 273 UPS, dvs nästan dubbelt mot svith.se (men har tidigare haft bra kampanjer).

Så till min fråga, hur kommer det sig att det kan vara så här nu när det är så lätt att jämföra priser? Säljs de här någonsin till ordinarie pris? Eller har jag helt missat modellsortimentet? Någon som vet?
Undrar
Gabriel

2

Satt med exakt samma funderingar innan jag köpte min förra året, fattade inte hur det kunde vara så stora skillnader och 'ordinarie' priset skilde så mycket mellan olika leverantörer.
Nu har säkert olika leverantörer olika priser på grund vilket avtal som har med Migatronic och hur mycke dom säljer men det borde inte vara så stora skillnader på en svets, det säljs ju inga stora mängder av dom.

Jag fick min för dryga 13, komplett med allt utom gas, det inklusive en hyggligt bra svetsmask.

Är helnöjd med den men ser den av och till i annonser och nyhetsmail och reagerar fortfarande över de stora skillnaderna i pris.

Buy the ticket, take the ride... - HST