1

Hejsan,

Bytte precis hissanordningen för rutan på förardörren efter ett haveri med kuggarna i veven. Det var svårt att veva upp den rutan redan innan bytet men nu är det ännu värre. Ner är inga problem.

Alla lister och ”skrapare” är nya. Men verkar inte vara problemet. Vid inspektion verkar det som att fästet för rutan i hissen är ”för nära föraren”, fick använda lite styrka för att få rutan på rätt ställe. Så fästet vrids liksom in mot hissen. Jag misstänker att det är det som skapar motstånd.

Vet inte om det syns på bilden. Men någon som har tips på hur man skulle kunna fixa? Kanske en distans mellan dörren och hissen så att den hamnar mer i linje med rutan?

Post's attachments

6DC7C73B-1908-4B78-86EE-8686740C441E.jpeg, 567.91 kb, 1312 x 1767
6DC7C73B-1908-4B78-86EE-8686740C441E.jpeg 567.91 kb, 148 downloads since 2019-07-08 

2

Testade att skruva fast fönstret på andra sidan hissfästet men det skapade samma problem. För att fästa skruvarna ordentligt behöver fönstret dras mot hissen vilket leder till samma resultat med fästet.

3

Det ser onekligen felmonterat ut men jag minns inte i huvudet hur det ska sitta.

Ratwell har en bra guide, men jag vet inte om den besvarar din fråga:

https://www.ratwell.com/technical/CabDoor.html

Fästet ska iaf sitta rakt:

https://www.ratwell.com/technical/CabDoor/17-LowerWindow.jpg

En vidare snabb koll bland google-resultaten gav mig detta:

https://www.thesamba.com/vw/forum/viewt … ?p=5182002

Grinder and paint, makes me the welder I ain't

4

Jag har följt instruktionerna i Bentley-boken. Men kanske får ta en kik på de guiderna med och se om jag missat något!

Tack för tipsen.

5

Kan det vara så att rutan ska vändas 180 grader? ICQ/bn

6

Blecket verkar ju ha rätt orientering, det skulle isf vara om du förväxlat höger och vänster dörruta och satt dem bakåfram på fel sida?

Men det jag inte blir klok på är varför din "släde" i hissmekanismen inte sitter rakt. Är det den du "fick använda lite styrka" på? Jag minns detta dåligt, men jag kan inte minnas att det behövdes någon "styrka" i just detta moment.

Någonting känns iaf väldigt galet med din bild. Hur är det på andra sidan? Glider det lätt där, kan du se hur det sitter ihop där för att se om du missat något? ICQ/bw

Grinder and paint, makes me the welder I ain't

7

Rutorna passa bara på en sida så dom kan inte hamnad fel .

T2b taigagrön ´77

8

Efter mer undersökning så verkar det inte som att det är monteringen av rutan som är problemet utan det är den inre gummilisten ändå. Svårt att fånga på bild, men det är alltså underkanten på den inre listen som viker sig inåt och skapar motstånd mot rutan när man rullar upp. Lite oklart hur jag ska fixa det. Måste kanske byta hela listen och de fästena som den sitter med?