David, Luleå skrev:Torrkött är det bästa 
Men den ser lite liten ut.
Nu har jag varken haft bekymmer med vare sig insekter eller fåglar. Men jag hänger det bara under takutsprånget på nordöstra gavelspetsen. Vilken del av Sverige bor du i? Tänkte på insektsrisken...
Men berätta mera om vad du torkar. Vilken sorts kött. röker du det innan eller torkar du bara det saltat?
Det här är förra årets laddning för min egen del.
Har kvar en 5-6 bitar nu till påsk innan årets är på G.

Jäklar vilka fina bitar 
Jo den är STOOOR men det är ju så att jag torkar åt nära och kära och även folk på jobbet.
Sen så när man jobbar med borrkärnor så är det ju kanoners att bygga utav borrkärnslådor! Både luftigt och plats för en hel del!
Jag tog insektsnät som säkerhet bara, bor i västerbotten så är ju inge insekter men jag tänkte steget före 
Första året jag torkade fick jag älgkött utav farsan min.
Vart bra torkat och kanonfint kött och allt men jag som person gillar inte riktigt torkat älgkött. (smaken som baken, delad)
Så året efter så skaffade jag nå fransyska och det har vi fastnat för.
Bra pris hos lokal bonde och kanonbra kött!!
Sista året torkade jag nog drygt 10 kg.
Lär nog bli 10+ kg skulle jag tro i år.
Angående saltningen så fick jag utav en person här i samhället hur hen saltar.
Så jag följer den och sen lägger jag på lite extra gram då jag tycker hens var lite lite salt.
Vi torrsaltar det och har det i kylen i..... 2 dygn tror jag, eller om det är 3. (jag kommer tillbaka om det senare i tråden) 
Vi röker dock inte köttet innan utan bara saltar!
Ser att du har rätt röd kärna i mitten, du ha inte så jätte länge ute?
Jag har ute mina bitar rätt många veckor så vi få en liten röd kärna i mitten.
Nä nu bli det att kojsa, varit lång dag!
Natti på er alla! 