Tråd: Zwitter

God kväll boxerville,

Jag har troligtvis kommit till insikten att jag inte kommer han tid och möjlighet att göra iordning bilen (tämligen fräsch o någorlunda komplett bil).

Jag har inte gjort något med den sedan jag köpte och förra ägaren har gjort en del plåtarbete på den, dock kan någon lagning vara "ful". Min ambition hade varit att blästra bort all grund och se över lagningar så det inte döljer ngt fusk.

Kaross o allt stort står i Uddevalla hos mina föräldrar, medans småsaker är upptaget till Linköping där jag bor.

Saker som jag vet inte är "korrekt" är tanken, motorn är inte original, utan skall vara en utbytes av samma årgång (ej öppnad eller kontrollerad). En av pilarna är av senare (slät) modell (ej funktionstestade). Innerlampan (den knapplösa ovanför dörrarna) saknas.

Då bilen står dåligt tillgängligt så ville jag först kolla här, vad för info som är intressant, vad för foton som behövs etc. Så kan jag försöka fixa detta nästa gång jag hälsar på päronen.

Hade jag inte haft hus, fru o småbarn..... smile

Sv: Zwitter

Pm smile

50a, 54a soltak, 61a soltak, 55a "nos 59", 69a
Wesfalia Syncro 88a, EH 83a,VW typ 34 61a
Porsche 912 66a, Porsche 912E 1976,
Medlem i VW Maffian, VWHK & typ2klubb

Sv: Zwitter

pm  lol

Sv: Zwitter

Jag har fått en stor mängd pm som efterfrågar bilder och prisbild.

Jag kanske var otydlig i min första post, tanken med den var att få feedback av potentiella intressenter om vilken typ av info samt bilder som är av intresse. (Då bilen står 4timmar bort kan jag inte åka o 'visa' titt som tätt).

Så jag hade tänkt att höra vad för info ni vill jag så fixar jag det nästa gång jag träffar bilen.

Och rörande prisbilden så vet jag faktiskt inte, " marknadsmässig" (svårt då det sällan säljs zwittrar), men jag vet vad jag haft för utgifter rörande bilen och täcks inte dessa så säljer jag ej.

Mvh,
Andreas

Senaste redigerad av andreas_ferm (2017-05-20 16:54:32)

Sv: Zwitter

Hej,
Bilderna bör helst vara översiktliga till en början, utanpå inuti givetvis kan man aldrig få för mycket bilder, känns som om skicket på delarna är viktigare för detta objekt. Här kan du lägga ut dem bredvid varandra och fotografera. Prisbilden på ett sådant här tämligen komplett objekt bör minst vara +30k tycker i alla fall jag.

Lycka till från en spekulant!

Karmann Ghia lowlight-58, buss-58, Porsche 356 karmann Hardtop Coupé-62, Porsche 911 RSR-73, VW panelbuss 1968, + mer som är skoj

Sv: Zwitter

Är det ett komplett (i stort sett) objekt och relativt rostfritt/uppsvetsat hamnar man nog snarare på 50+kkr.

Typ 1 Split Nov 1950 under renovering, Feb 1954 oval, Dec 1956 oval standard
Typ 2 11 fönster Apr 1961 under renovering

Sv: Zwitter

Andreitas68 skrev:

Är det ett komplett (i stort sett) objekt och relativt rostfritt/uppsvetsat hamnar man nog snarare på 50+kkr.

Det handlar väl om över hundralappen (100k) iaf? Minns att jag läste om över 150' för ett tag sedan. Zwittrar växer inte på träd, och det blir inte fler av dem.

Edit: Fann länk
http://barnfinds.com/1952-volkswagen-zw … -rare-car/

Sv: Zwitter

Beror ju givetvis på skick och hur komplett. Men minst 50' för ett objekt menade jag  lol

Typ 1 Split Nov 1950 under renovering, Feb 1954 oval, Dec 1956 oval standard
Typ 2 11 fönster Apr 1961 under renovering

Sv: Zwitter

Jag har börjat att fotografera de delar som jag börjat att ta med "hem", resten finns kvar i föräldrahemmet och kommer att fotas o dokumenteras när jag åker och hälsar på.   Jag kommer att lägga ut samtliga bilder på ett delat google album -> https://goo.gl/photos/LJ5Y5nnFo4Da8drb6 . Jag vet inte om det går att subscribe'a på album så att man får en notis när det läggs in nya bilder.  Ifall det finns frågor eller liknande på delarna eller bilder så kan man skriva en fråga/kommentar antingen här i tråden eller i albumet. Eller ifall någon del är dåligt fotad, och ni vill se andra vinklar etc.  Jag fotade inte saker som kromlister etc då de inte var roliga, samt att de "nya" som är inköpta(följde med bilen) inte är korrekta för zwitter.  Sen finns det naturligtvis en uppsjö av gummin, tätningar, bultar o muttrar etc som kanske inte är så sexigt.

Sv: Zwitter

Kan lägga till en teaser bild tills det jag kunnat dokumentera mer.  http://boxerville.se/forum/viewtopic.ph … 317#p69317

Sv: Zwitter

Pm

typ1 57, 66 typ14 68
typ2 65, 75 typ3 62 typ4 73
Och husvagn 65.

Sv: Zwitter

Godkväll kära forum, jag befinner mig nu i föräldrarhemmet och trotsade ett stort svart moln av knott för att försöka ta lite kort.  De finns nu uppladdade på https://goo.gl/photos/LJ5Y5nnFo4Da8drb6 , direkt ifrån kameran så jag har egentligen inte tittat något på bilderna. 

Då jag inte ville vara ute o bli uppäten så tänkte jag slänga ut det jag tagit direkt, med förhoppningen att ni som är intresserade återkommer så fort som möjligt (åker hem igen imorgon lunch/eftermiddag) ifall det är något ni vill ha mer dokumenterat etc  (tog dock bara med mig ett 58mm's objektiv, men kan säkert låna något mer vidvinkel av min far ifall situationen kräver detta.

Det som kan vara värt att nämna som inte framkommer av bilderna (och jag egentligen fann först nu) är att gångjärn till motorhuv har kärvat fast (och med min muskelkraft, nu gått sönder och fyller då inte längre sin funktion) smile

Ena utan framskärmarna är ganska mjuk runt tut/kromkgallerhålet och ett par centimeter ut, från en sida.

Inredningen är helt slut, tog av skyddsklädseln som också var slut, jag tror dock att de är i tillräckligt "gott skick" för att kunna användas för eventuell mallning.  Stötfångarna är väldigt fina. Tanken är som tidigare nämnt inte orginal för modellen. Handskfacket kärvar i gångjärnen, och jag valde att inte smörja upp o öppna då jag såg en antydan till ett litet getingbo där inne... *skrattar*.  Som synes på bilderna så har grundfärgen släppt på en del ställen, men det ser nog värre ut än vad det är.

Ratten som sitter i är väldigt sprucken, men som ni ser på bilderna så finns det en till i helt klart 'fixbart' skick.   Hittade även en Bilstein domkraft (vet inte om det var dessa som följde med bilen eller ej, och den funkar fint att höja med, men lade inte ner någon tid på att ta reda på hur man sänker ned den igen... )  smile

Som sagt, återkom gärna innan för sent imorgon ifall jag skall kompletteringsfotografera något innan hemgång.

Mvh,
Andreas

Sv: Zwitter

Trevligt objekt. Tanken ser ut att vara rätt  för zwitter, däremot syns inte den startknapp som ska sitta till vänster om h-mätaren. Den verkar vara flyttad till tändningslåset...

>>>>>Söker stötfångare, stolar, grön motorlucka till splitbubbla allt av intresse<<<<<
VW -46, -51, 52, 57, 58, cab -73, Dubbelhytt -73, Enkelhytt -73   

Sv: Zwitter

Vad har du fått för bud eller hur mycket begär du?
Är det ok att skriva i tråden eller vill du har pm?

1303 S blå
T2 77:a

Sv: Zwitter

Hej Micke, ja det stämmer, jag tror att en tidigare ägare (de som påbörjade renoveringen) av okänd anledning svetsat igen detta hål (det är en avvikande rostskyddsfärg där, och synligt ifrån bagaget) där den tidigare suttit. Dock sitter det ju precis som du säger den knappen bredvid nyckeln. Jag antar att den bara är flyttad.

Micke, jag gjorde en säl grävande runt tanken tidigare när jag köpte och jag har för mig att konsensus var att det skulle vara den grova halsen (100mm?) på zwittern?

Sv: Zwitter

Grubban,

Jag har faktiskt inte tänkt på vad jag begär, men skall jag vara ärlig, utan att vara smålänning, så önskar jag "så mkt som möjligt" *skrattar*

Jag vet faktiskt inte vad som är mest rättvist, en öppen vs sluten budgivning, har båda sina styrkor och svagheter. Jag har fått visat intresse ifrån utomlands också, vilka jag tror kanske inte kastar sig in i en öppen budgivning här heller.

Men jag kan nämna att jag har fått ett initialbud på 40k

Trevlig kväll!

Sv: Zwitter

Varför inte köra ut den på Tradera eller E-bay? De hemmasnickrade auktionerna verkar ofta sluta med missförstånd och missnöje...

Sv: Zwitter

andreas_ferm skrev:

Grubban,

Jag har faktiskt inte tänkt på vad jag begär, men skall jag vara ärlig, utan att vara smålänning, så önskar jag "så mkt som möjligt" *skrattar*

Jag vet faktiskt inte vad som är mest rättvist, en öppen vs sluten budgivning, har båda sina styrkor och svagheter. Jag har fått visat intresse ifrån utomlands också, vilka jag tror kanske inte kastar sig in i en öppen budgivning här heller.

Men jag kan nämna att jag har fått ett initialbud på 40k

Trevlig kväll!

Ska du ha budgivning här på BV så ska det enligt forumreglerna vara en öppen budgivning så kör alla buden här i tråden och kommer det bud från det stora utlandet från någon som vill vara anonym så skriv ut deras bud här i tråden i alla fall.
Men som TobiasL skriver så brukar auktioner här på BV sluta i kaos och upprörda känslor så va beredd på det... wink

Lycka till med försäljningen, ser ut som ett bra projekt!  smile

"Med ett schysst järnrör slår man hela världen med häpnad!" - Socker-Conny

Sv: Zwitter

Tack Löf, det är bra med "forumregler"  som man kan luta sig på.  Och jo jag har tidigare sett en del upprörda känslor i andra trådar, men så länge korten är öppna så borde det ändå vara "rättvist".

jag tog min morgonkaffe och gick ut med mobilen vilket resulterade i dessa 4 bilder ->  https://goo.gl/photos/EtqJn8gTQLcZ4Y336

Där syns det hur en tidigare ägare lagt igen hålet till startknappen och flyttat denna till bredvid nyckeln (logiskt ställe?), och även samma igenladga hål inifrån trunken ifall man vill återställa till orginalposition.

Jag tog även en bild på hastighetsmätaren och ser man på blinkersindikatorerna så vågar jag säga att även denna är korrekt one-year-only mätare, vilket är lite kul smile

Sv: Zwitter

God morgon Boxerville,

Gårdagen spenderades med släkt och familj och sedan hemkörning till Linköping, vid hemkomst fick jag se att det rasslat till med en del mail, pm och andra sociala medier, men då det blir alldeles för spretigt och det inte har framkommit fler frågor här i tråden, så har jag tagit beslutet att bilen kommer säljas med öppen budgivning i tråden (enligt forumets regler).  Tiden för avslut är satt till Fredagen den 23e Juni kl 23.00 svensk tid (mitt i midsommarfirandet..). Kommer jag att få bud utifrån av 'anonyma' så kommer dessa att postas i tråden så fort jag har möjlighet.

Hoppas det kan förbli städat och utan kaos, men om så blir utfallet så finns säkert en närliggande vårdcentral med kurator som kan uppsökas vid bästa möjliga tid wink

Det är inte med glädje som jag säljer, men tydligen måste man prioritera här i livet, så nu bestämmer jag mig, sätter ner foten och hoppas alla inblandade går nöjda ur detta.

Mvh,
Andreas

Sv: Zwitter

Något som brukar funka bra är att tex en höjning med minst 500:- så inte folk bjuder 50.- mer varann minut....sålde något för ett tag sedan med sluttid och min höjning var en 100:- minimum så då brukar det gå bra.....

Ghia cab 64  vw pickis 61 vw pickis 70  vw buss 59 ``fejklyxen´´

Sv: Zwitter

Tack för tipset Ghia64, ifall ingen har något emot det så gör vi så. Minimum höjning 500:-

Sv: Zwitter

Jag har ett bud på 40k som inkommit

Sv: Zwitter

Som tidigare nämnt, avslut ikväll klockan 23:00 ifall någon mer är intresserad

Sv: Zwitter

sista dödsrycket.... (i en redan död tråd) smile