1

Vad kul att du vill vara med och snacka luftkylda VW's på boxerville.se! Här gäller dock vissa regler som du måste följa... Vi uppdaterar reglerna lite då och då allteftersom forumet växer. Det är dock ganska enkelt:

1. Håll en öppen & schysst attityd gentemot andra besökare
2. Visa samma hänsyn som du skulle vilja att andra visade dig
3. Ingen politik, rasism / raskommentarer, pornografi eller negativa uttalanden om olika sexuella läggningar
4. Respektera forumreglerna och moderatorernas tillsägelser

Tydliga rubriker
Försök skriva tydliga rubriker så att det går att förstå vad tråden handlar om genom att bara läsa rubriken. Detta underlättar också för de som söker på sajten. Undvik generella rubriker som tex "Hjälp!", "Jag måste fråga" utan försök skriva som detta exempel: "Vilken ljuddämpare ska jag ha?" eller t.ex "Köpa VW-delar i USA".

Vårda språket
Använd ett vårdat, städat språk och ha en hövlig attityd. Kommentera inte andras sätt att skriva, såsom felstavningar, särskrivningar etc.

Håll er till ämnet
Avvik inte från trådens ursprungliga ämne, starta hellre en ny tråd själv om du vill föra in inlägget på ett nytt spår.

Respektera annonserna
Folk som postar annonser under de olika annonskategorierna är i 99% av fallen enbart intresserade antingen av att köpa eller sälja något. Onödiga inlägg, personliga åsikter kring objektet / varan som annonsen behandlar, offtopic-kommentarer och/eller påpekanden som inte hjälper köp eller försäljning undanbedes vänligt men bestämt.

OBS! Detta är ett forum för luftkylda VW-bilar/delarr respektera därför de olika annonskategorierna. Om du vill tipsa/köpa/sälja icke luftkylda VW-grejer så gör det under för ändamålet avsedda kategorier "Övrigt köp/sälj" och " Internetannonser - Icke VW".

Budgivning: Det är slutligen naturligtvis alltid upp till säljaren att avgöra hur och till vem varan säljs. Annonsören bör dock vara tydlig i vad som gäller och självklart skall respekt visas från både säljare såsom köpare. Det är inte schysst att avbryta/förlänga/ändra en offentlig budgivning i en annonstråd på grund av alternativa säljkanaler och/eller andra bud via FB, SMS, telefon eller annat. På redig svenska: Har man bestämt sig för att sälja en vara via en annonstråd är det inte vidare schysst att ändra sig under resans gång. Vi ser helst att auktioner undviks och att sådana hänvisas till specifika hemsidor avsedda för detta. Vid budgivning - budläggning sker då enbart i tråden. Och som alltid - onödiga kommentarer i annonser undanbedes.

Ingen reklam
Inga kommersiella annonser såsom reklamtexter, annonser eller reklamlänkar tillåts i trådarna. Det är däremot helt OK att tipsa och länka till hemsidor där man kan hitta fakta och mer information relaterat till trådens innehåll. (Sajten sponsras dessutom av några företag, dessa banners ligger på sajten och räknas som legitim reklam.)

Inga personangrepp
Alla slags angrepp på personer är naturligtvis ej tillåtet och inlägget raderas utan vidare kommentar och personen riskerar utestängning. Diskutera inte personer eller personers uttalanden utan att de får en chans att vara med i diskussionen från början. Lägg heller aldrig ut privat korrespondens i ett inlägg utan tillåtelse från motparten. Vi pysslar ju faktiskt med VW, inte mobbing. ICQ/ab

Respektera andras åsikter
Ibland har andra medlemmar helt andra åsikter. Det måste man respektera; diskutera sakfrågan utan att gå till personangrepp. Skriv kreativa inlägg som flyttar frågan framåt, istället för att bara säga emot. Motivera dina åsikter - tänk först, skriv sen! :-)

Admins kan radera inlägg utan att meddela detta
Om ett inlägg inte följer dessa enkla regler eller om man uppger sig att vara någon annan kan vi radera inlägget och profilen utan vidare kommentar från forumets administratörer. Beslut som är tagna av dessa är inte förhandlingsbara via att öppna nya protesttrådar. Kontakta istället oss om du tycker du blivit orättvist behandlad så diskuterar vi det via PM eller mail.

Upprepat missbruk betyder utestängning
Följ forumsriktlinjerna och de tillsägelser ni får från forumets admins. Vid upprepande missbruk/händelser riskerar personer att utestängas från forumet.

Din IP adress loggas
Din IP adress är din dators identitetshandlning på Internet. Din IP adress loggas i förebyggande säkerhetsskäl och i syfte att möjliggöra en eventuell spårning av felaktigt nyttjande, olagliga foruminlägg eller bilduppladdning som strider mot InternetStarts policy.

Uppsägning
Om du väljer att avsluta ditt medlemsskap på Boxerville kommer vi inte ta bort dina inlägg. Det du har skrivit på forumet under din medlemstid anser vi vara innehåll som tillhör Boxerville, eftersom du som medlem valt att göra dina inlägg på forumet. Vi tillhandahåller plattformen - ni medlemmar tillhandahåller materialet.

Radering av trådar
Trådar kan inte raderas. Vill du ändå ta bort en tråd, vänligen hör av dig till någon av moderatorerna så görs bedömningen om tråden ska tas bort eller inte. Det du skriver på forumet anser vi vara innehåll som tillhör Boxerville. Vi tillhandahåller plattformen - ni medlemmar tillhandahåller materialet.

Inga "massinlägg"
Posta din fråga/annons eller vad det nu kan vara på ett enda ställe. Ingen blir glad av att man postar samma sak i flera olika trådar för att på detta sätt eventuellt få ett snabbare svar eller bredare exponering. "Massinlägg" raderas.

Puh, det var allt gnäll om reglerna. Tack för att du tog dig tid att läsa dem!


Vidare vill vi å det starkaste påpeka att boxerville.se är bara en intressesajt för folk som tycker om att skruva och köra gamla folkvagnar. Boxerville har alltså inget som helst samröre med det officiella varumärket Volkswagen - varken i Sverige eller någon annanstans i världen.

"Daddy Cool"