1

Ska installera en stereo i bubblan och där har inte suttit något innan så kablar dit finns ej. Är det fel  att dra 2 st separata kablar direkt från batteriet med säkringshållare imellan. Vill helst inte rota i säkringshållaren....

2

Låter rätt. Men 2 kablar . . . en för varje kanal då, eller . . . ?  ICQ/ab

" . . . if I told you all that went down
        it would burn off both of your ears . . . "

3

Du behöver bara säkra av plus och sätt den nära batteriet. Att dra både plus och minus känns overkill om du inte ska bygga en värsting.

"Sex can lead to nasty things like herpes, gonorrhea, and something called relationships.. Booyakasha!"
Ali G

4 Senaste redigerad av Björn J. (2015-11-12 17:00:17)

Original kopplades radio/stereo till samma säkring som innerbelysningen, den säkringen längst ut till höger (beroende från vilket håll du studerar säkringsdosan).

Om du kopplar egna kablar till batteriet så skall säkringen sitta så nära batteriet som möjligt.
Två kablar..? Jordkabel behöver du inte dra genom halva bilen, stereon jordar du med kabel, ringkabelsko och plåtskruv med taggbricka någonstans i karossen, nära stereon.
Däremot kan det behövas en extra pluskabel till radions minnesfunktioner, så du slipper ställa in radiostationerna varje gång...
Om du kopplar radion till batteriet utan att passera tändningslåset finns det ju en risk med att du glömmer stänga av radion när du lämnar bilen, å andra sidan kan man ju lyssna på den om tändningen är avstängd. Det finns litet olika tyckanden om detta.

"There is no dark side of the moon really. Matter of fact it's all dark."