1

Håller på att passa in fläktkåpan på en -73 1600 på min pickup. Gasvajerröret som går genom fläktkåpan  linjerar inte alls. Främre kylplåten har det borrade hålet för gasvajerröret ca: 20mm högre upp än dom äldre (före -71). Nån som vet om dom senare fläktkåporna har annan hålbild. Tycker att om man böjer röret så mycket så kärvar gasvajern. Motorn är ur och så det syns bra. Detta problem bör väl vara på alla 1600 från -72.
Skulle vara tacksam om någon vet hur det ska vara då bilarna lämnade fabriken. Har kollat på 3st fläktkåpor som jag har och alla har samma hålbild. Ska sägas också att jag kollat både på en org. och en aftermarknads främre plåt och hålet är 20mm högre upp än dom före -71.

2

Före -71 fanns inte 1600 dp om det har  nåt med saken att göra...

Only the dead fish follow the stream... Våga Vägra Mainstream

3

Är det inte så att stående plåten framför fläktkåpan är problemet?

4

Hittade reservdelskatalogen för typ 2/1968-. Plåten i blockets framkant har reservdelsummer from chassinummer 212 2000 001- , 211 119 513B och går ut till sidorna av motorn och skruvas fast i cylindertäckplåtarna med tre skruvar på vardera sidan.
Motsvarande typ1 plåt för AB och AD motorer mfl har nr 113 119 517S.

5

Ja, främre plåtens hål och bakre hålet i fläktkåpan (där vajern kommer ut till förgasaren) har sitt givna höjdmått på hålen. Sticker man in vajerröret från förgasarsidan genom fläktkåpan så är hålet i främre plåten ca 20mm fel. För att få igenom röret får man böja det som ett S. Då kommer förmodligen vajern att kärva. Får försöka ta nån bild på detta.

6

Får se om bilderna kommer?  Valda filen är för stor ? Fixar inte det här med bilder.

7

Får försöka förklara i text. Främre plåten (1600 bay -72 och nyare) har hålet för vajerhylsan 25mm högre upp än tidigare modeller. Det flexibla gummiröret som trycks på vajerhylsan går alltså genom bakre upphängningen på växellådan . Då är hålbilden i fläktkåpan 25mm fel. Blir inte klok på hur jag ska lösa detta.

8

Varför inte borra ett nytt hål på "rätt" plats.
Sen kan man plugga det felaktiga.

"ljushuvud"

9

Ja, så får det bli.