1

Hej, jag tänkte försöka ta mig an och byta lite plåtbitar på min buss. Plåten som ska bytas är två domkraftsfästen, en innertröskel, mellantröskel, någon mindre bit av golv fram och bak samt lite till bitar här och där. Hyffsat tjock plåt alltså. Jag funderar på vilken svets som är lämplig för detta arbete. Har med andra ord ingen och funderar på att köpa en. Är jag tvungen att köpa en dyr kvalitetssvets med gastuber till eller kan det duga med en billig med flusstråd till exempel denna? https://www.biltema.se/verktyg/svetsnin … 2000022912

2

I långa loppet är en svets med cirka 125 ampere och gasflaska något du ska fundera på. En svets med flusstråd är ngt man använder i nöd. Flusstråden vill gärna stänka svetsloppor runt sig som bara den, medans en "riktig" svets går att ställa in mer exakt. Finns en massa bra svetsar på olika auktionssidor på nätet och även om dessa inte är av märket Fronius, Luna, esab, Kemppi, Lincoln eller telwig så lovar jag att du får mer att köra med, och en mer exakt svets att tex. Fylla hål i tunnplåt eller svetsa grövre balkar med. Sen finns det ju TIG svets också om man vill vara den som är den, men till ALLT inom reparation och verkstad klarar du dig fint med en 125-165 Ampere mig/mag svets. Lycka till  ICQ/ay

Hellre rostig plåt och fel i avloppet än motorfel.

3

. . . byta lite plåtbitar . . .  ICQ/ai  jorå det är en definitionsfråga, visst . . .
men det blir ju lätt några meter svets, o många meter svetstråd. kanske kan man räkna hem
en schysst svets mot den dyra flusstråden??
jag håller med projektman, det är värt att skaffa en bra mig/mag, men jag vet inte hur en
dyr/billig sån är?
tror du har mera nytta av en sån i långa loppet.
har du tillgång till 3-fas förresten?

" . . . if I told you all that went down
        it would burn off both of your ears . . . "

4

Bra svar! Jag har inte tillgång till 3-fas. Är skillnaden mellan svetsning med gas och utan alltså att flusstråden kostar mer än den andra och att det blir mer stänk runtom? Det är ju inte så hemskt mycket som egentligen ska svetsas, både trösklar och domkraftsfästen är bara punktsvetsade, sedan är det några mindre plåtar här och där där jag tror att det ska svetsas kant i kant med gamla plåten. Hur långt räcker låt oss säga 1 kg svetstråd? Jag vill helst inte köpa någon särskilt dyr svets då den förmodligen bara kommer att stå och samla damm större delen av tiden efter att jobbet är gjort, kanske användas då och då. Den svetsen jag länkade till är den alldelles för klen? Det står att svetsströmmen är 45/90 A eller behövs en större svets på 125 A? Jag tror även att jag kommer hålla till utomhus, går det då ens att ha en med gas eller kommer den bara blåsa iväg?

5 Senaste redigerad av michaelth (2020-04-03 14:49:48)

om man svetsar längre sträckor i lite tjockare material så funkar flussfylld tråd... hyfsat.. men vid mig/mag svetsning som vi ju pratar om så skyddar just gasen svetsen .. en flussfyld tråd proudcerar gasen just vid svetsning..
när man svetsar karoseri plåt dvs det du vill göra så är det ofta i punkter och mindre svetsar då hinner inte skyddsgasen bildas i tillräcklig mängd för att göra nytta och resultatet blir skit. så gastub..
Antingen försök låna en svets under behovet.. eller köp  , och sälj sedan du kommer inte ångra dig..
idag fungerar många enfas svetsar riktigt bra.. annars brukar jag rekommendera en 3 fas..
har någonstans en 30 år gammal enfas .. den använde jag i många år.. sedan köpte jag in en 150 kg esab 200 amp industrisvets som är en dröm.. men nu är en 80 tals Kempi 160 amp den svetsen jag använder  och vill inte ha en annan..
att svetsa utomhus är sällan bra.. men med en pressening runt som vindskydd kan det gå ändå..

Det är aldrig försent att ge upp, och börja om med gamla erfarenheter som grund.
http://boxerville.se/forum/viewtopic.php?id=2062  typ2 bay -73 RHD camping "Bay-Be Blue" bussen byggs i version 1..
http://boxerville.se/forum/viewtopic.ph … 73#p204073 latebayEh wannabesplit Dh.vilande tråd
http://boxerville.se/forum/viewtopic.php?id=2058  typ1 oval-56 "Maximiliam"  vilande tråd.:-(

6

Tackar, ja då får det bli en med gastub verkar det som. Men det är nog lika bra det för det kan säkert bli mer plåtjobb än jag räknat med från början!

7

esab som säljs på jula har inget klaga på
https://www.jula.se/catalog/verktyg-och … ts-210045/
kompis bilmekaniker som är 73 bast säger bara gött om den

8

Köp en MIG för Gas.
Sen åker du till närmaste brandsläckarfirma, och köper en Koldioxidtub med kapat stigarrör.
De har muttern som behövs till gasklockan, olika stigning på dom mot "vanliga gastuberna".

Jag har köpt mina tuber för runt en tusenlapp, sen kostar en fyllning 250kr.
Nackdelen med Koldioxid är att den tar slut utan förvarning.
Så två tuber är bra att ha. Inget krav dock.

"ljushuvud"