1

För alla er som verkligen älskar sin Folkvagn och allt som innefattas i Folkvagneriet eller för den delen vilken gammal bil som helst, bit ihop och läs.

Visst är det roligt att visa upp sin nya lack eller sin nya motor, allt arbete man lagt ner under vintern.
Folk ger tummen upp, man får hundra gilla på Facebook. Det är ju det som är grejen och sen kan vi åka land och rike runt på träffar och visa upp våra alster.
Sälj eller köp bilen utomlands. Sälj ett skogsvrak dyrt till tyskarna och tjäna ihop till din egna pågående renovering. Sälj din eftertraktade avkapade splitbakruta till nån engelsman.
Det är ju så vi gör och alltid kommer att göra, eller???

2018 tog det hela abrupt slut. En T3-buss köpt på auktion av en tysk blev stoppad i Malmö på väg ur landet. Naturvårdsverket och Länsstyrelsen i Skåne ansåg att bussen var för gammal och därför miljöfarligt avfall och inte fick lämna landet. Kvarnarna började mala och det hela mynnade ut i att Naturvårdsverket tog fram en vägledning hur transport av gamla fordon = avfall skulle genomföras.

Du kanske tycker det låter sjukt, men så är reglerna idag.

Kan man göra någonting åt det eller är det bara att sitta still, putsa på sina fälgar och få några gilla på Facebook?

Du kan gå med i en klubb som är ansluten till MHRF som bland mycket annat svara på remisser från Naturvårdsverket.

MHRF har svarat på Naturvårdsverkets förslag som är en väldigt rolig läsning. Så mycket fint invävda pungsparkar på en oduglig myndighets slarviga arbete är upplyftande.

Du kan läsa allt här https://mhrf.se/remisser2020

Gå med i en MHRF-ansluten klubb och var med och påverka så att du kan fortsätta leka med din Folkvagn. Det finns två VW-klubbar i Sverige (VWHK och SVWV) som är anslutna till MHRF. Välj själv och som ordförande i VWHK tänker jag inte föreslå något, men... Det finns även lokala motorklubbar som är anslutna till MHRF så kolla upp och gå med.

Ju fler vi är desto mer kan vi påverka. Eller så kan du ju bara luta dig tillbaka och kolla om det ramlat in några fler gilla på Facebook.

Rainy 1200 -60
Sunny 1303LS -74
Rusty 1303S -73
Fodervärd VWHK:s buss

2

Kan inte hålla med mer! MHRF gör ett viktigt jobb för att stoppa tokerier! (Medlem i VWHK och Porsche 356 klubb Sverige, båda anslutna)