1 Senaste redigerad av Norain (2020-01-18 01:38:22)

Hej,

Idag fortsatte jag med min demontering av lilla blå, och då höll jag på med  ... ja jag är ju efterbliven så allt egentligen men jag behöver lite ideer om så är möjligt.

När jag tog bort framskärmarna så fick jag lite problem.. näst sista bulten bakre delen av fram skärmen  "lossnade" på baksidan, dvs det som motsvarar en mutter.. och detta är då ner i dödens hål eller vad man ska kalla det.. dvs framför A-stolpen och ner i frunken. själva "muttern" som skall sitta fast ( nån har ju lackat baksidan av skruven så jag är inte förvånad ) satt som fan och nu snurrar den. Jag tog av huven men det räcker ju inte riktigt. Jag kan ta bort hela gångjärnet för huven för lite mer utrymme men känns tveksamt då jag inte får grepp om den.. Den är ju fyrkantig och inte som en skruv och sne mot själva plåten så jag får inte en skiftnyckel eller annat att greppa på den "snåla" sidan..

Har någon en bra ide, eller ska jag bara köra vinkelkap/borr från "utsidan" o knacka ut skiten för det är fan inte mycket utrymme där och det känns som jag kan förlora ett par nycklar ner i dödens hål?
Antar jag skulle kunna sätta en svetsloppa på skiten också men tror fan inte jag får ner MIG:en där samt det är en hel del färg som sagt.

Typ-1 Lilla Blå -65
Snart med svart bälte i underredesmassa!

2 Senaste redigerad av michaelth (2020-01-18 09:44:47)

inte helt ovanligt med rost så nederdelen av stolpen får oftast bytas...
Rost dels runt skruvarna i karross plåten , sedan på gängan, så när man drar /försöker lossa dom går skruven av eller svetsmuttern lossnar ibland med karossplåtrester fast..
kötta bort skruvskallen i hjulhuset.. sen ramlar väl muttern ner i hålrummet.. sen svetsar men i en ny plåtbit med en mutter fastsvetsad på baksidan.
Lite beroende på storleken på det uppkommna hålet... när du väl fått bort skärmen/rengjort brukar det komma fram mer.. ICQ/ac

Det är aldrig försent att ge upp, och börja om med gamla erfarenheter som grund.
http://boxerville.se/forum/viewtopic.php?id=2062  typ2 bay -73 RHD camping "Bay-Be Blue" bussen byggs i version 1..
http://boxerville.se/forum/viewtopic.ph … 73#p204073 latebayEh wannabesplit Dh.vilande tråd
http://boxerville.se/forum/viewtopic.php?id=2058  typ1 oval-56 "Maximiliam"  vilande tråd.:-(