1

Har kommit över en dragkrok till typ1 som ska passa 68-74, tyvärr så saknar kroken typskylt så jag skulle behöva lite hjälp att identifiera dragkroken. Som ser på bilderna så verkar märkningen ha setat på ovansidan på själva kroken, verkar ha varit ett klistermärke och dessa faller ju tyvärr av med tiden. Vore perfekt om någon hade bild på likadan krok, gärna med bild på själva skylten/märket. Har någon också en kopia på monteringsanvisningen till kroken så bör det nog gå att besikta.

http://i.imgur.com/8L4S5Wj.jpg 

http://i.imgur.com/khfYErO.jpg

Lägg märke till den udda placeringen av kontakten...

/foppa

2 Senaste redigerad av Foppa13 (2015-06-18 09:56:08)

Om vi börjar med lista vilka kända tillverkare vi hade av krokar vid den tidpunkten så kanske vi kan komma närmare sanningen, kan ju inte finnas allt för många.

Denna har jag hittat VBG Släpvagnskoppling men den liknar inte kroken jag har.
http://i.imgur.com/qriqiFm.jpg

Etna Fabriker Norge, inte heller den verkar stämma.
http://boxerville.se/forum/misc.php?item=35383&download=0

Fyll gärna på med fler.

/foppa

3

Går att besikta som hembygd men du får inte dra lika mycket

4

Banco: ja det är väl ett alternativ, hur mycket skulle man få dra då? Borde vara nån som kan identifiera kroken tycker man, men det kanske är nån udda variant?

/foppa

5

Vet ej exakt har bar hört siffrorna på buss , ska kika om den serut som den kroken som sitter på en bubbla vid garaget

6

Jag har aldrig sätt ett gammalt drag där kontaken är undangömd, väldigt opraktiskt men snyggt, kan vara ett hemmabygge redan Default/hmm

______\,,,/__________________\,,,/__________________\,,,/________
´´´´´´/""\´´´´´´´´´´´´´´´´´´´/""\ ´´´´´´´´´´´´ ´´´´´/""\ ´´´´´´´
Typ 1 -51 Rod [o\!/o]  Typ 1 -65 Slammed _(o\!/o)_
Ruff Time Monster Truck Youtube
Ruff Time Monster Truck Homepage

7

Känns alldeles för välgjord för att vara ett hemma bygge, men visst är placeringen av kontakten lite lustig. Kolla gärna om ni hittar nått som liknar den, finns rester av ett klistermärke på ovansidan bredvid kulan. Men det finns ingen skylt eller något märke där den kan ha setat någon. Men det går ju inga inte att utesluta helt att det är ett hemmabygge. Någon som besiktat en hemmabyggd krok och vet vilken vikt den fick?

/foppa