1

Kanske detta har tagits upp förut men jag hittade ingen tråd om det. Går det att måla på krom, så att det håller, utan att matta ner kromet först? Jag har kromat om en gammal nummerskyltshållare från Porsche, och det ska vara färg mellan och runt bokstäverna, och där finns det inte plats att matta ner kromet först. Typ såhär ska det se ut:

http://i.ebayimg.com/t/VINTAGE-COBRA-LICENSE-PLATE-FRAME-CARROLL-SHELBY-MOTORS-/00/s/NTczWDEyMDA=/$%28KGrHqJ,!n4FCoolBsQKBQyjHiQ,Ew~~60_35.JPG

Det kommer att bli rejält med maskerande och pillande med penseln, men vad ska man använda för färg för att få det att fästa? Tacksam för svar!

"Daddy Cool"

2 Senaste redigerad av michaelth (2013-02-06 09:12:26)

En epoxigrund fäster på det mesta.. Tex rostfritt.. Sen på med en valfri färg.. Man kan ju tunna ut färgen och applicera men en spruta..dvs en man får medicin genom.. ICQ/ae  Låta det rnna ner i fördjupningen bara den ligger i våg. Kanske behövs flera gånger för att täcka. Epoxin brukar gå att bryta med ca 10procent färg.

Det är aldrig försent att ge upp, och börja om med gamla erfarenheter som grund.
http://boxerville.se/forum/viewtopic.php?id=2062  typ2 bay -73 RHD camping "Bay-Be Blue" bussen byggs i version 1..
http://boxerville.se/forum/viewtopic.ph … 73#p204073 latebayEh wannabesplit Dh.vilande tråd
http://boxerville.se/forum/viewtopic.php?id=2058  typ1 oval-56 "Maximiliam"  vilande tråd.:-(

3

Tackar för infon! Men vart går jag som vanlig dödlig och köper detta - och vad ska jag be om, mer exakt? Jag vill ha mörkblå bakgrund, så vad ska jag be snubben bakom disken om så han fattar vad jag söker? :)Tack igen!

"Daddy Cool"

4

Håller delvis med michaelth. Epoxy är bra och PPG har en som heter DP40 som är tunn och fin. Men jag skulle spruta den, blir färg för tjock har den en tendens att förlora vidhäftning. Så spruta tunnt, linda en trasa fuktad med thinner på en kork kloss och torka försiktigt av de ytor som ska vara krom.
Gör likadant med blå färgen.

Cadillac 1960 har ett kromgaller mellan huv och framruta som jag brukar göra så med.

Things to do:
58 typ1

5

Det blev svart Temadur 20 och ett gäng stenskottspenslar. Här ska målas :-)

"Daddy Cool"

6

hagmans CA primer funkar klockrent, finns att köpa billigt på ex mekonomen,ad bildelar osv. blanda 50-50 och spruta tunnt tunnt, dimma. låt torka 20 min, dimma igen, sen är det bara att gasa på med färg.

Sisjöns Billackering AB
031-281 "333" Only half devil
0738-084468

7

En gammal tråd, men jag kan inflika att det går att blanda färg i epoxy. Det finns dom som tillverkar egna flug- och fiskedrag. Kolla på sådana sidor. Där finns det länkar till färghandlare.
Jag har inte prövat detta själv, bara läst om det när jag funderade på att fixa en sprucken lins till en kontrollampa. (Och det kan ju ha lite bäring på det här forumet, kanske?)