1

(4 svar, postade i Delar säljes)

Hej Patrik,

det ser fint ut, jag vill gärna köpa den. Kan möta upp nånstans i Göteborgstrakten under Torsdagen, lite beroende på tidpunkt. Skickar dig ett PM så kan vi ta detaljerna där.

MvH Stephan

2

(4 svar, postade i Delar säljes)

Klart intresserad av den, lite viktigt att blocket inte är sönderärgat i botten vid pinnbultarna till locket/silen. Om du har lust att kolla?

MvH Stephan

3

(3 svar, postade i Delar säljes)

Ser nu att den blev såld....

4

(3 svar, postade i Delar säljes)

Är intresserad av 30-hästaren, om den finns kvar. Var finns den mer exakt?

Well, axeln som driver trumman kan väl anses vara en drivaxel den också. Jag har ett par isärplockade reduktionsväxlar men vet inget om årsmodell. Om du har en bild eller skiss med lite mått så kan jag kolla om det är rätt. Bara gänga i ena änden om jag minns rätt. Kom ihop med en splitcaselåda om det kan ge nån ledtråd?

Sten vW skrev:

Jag har något svagt minne att iaf bubblorna var lite skumma 1960 med något tiltad motor/växellåda, kan någon konfirmera?

Om så är fallet så kanske en Ghia från 1961 har otypisk motorhöjdsättning...

En rejält osannolik tanke men???

S

Årsmodell 1960 har tiltad motor/växellåda. Remskivan sitter typ 25-30 mm högre än andra årsmodeller. Men, detta är ju en 61:a. Borde inte kunna bli så, om man inte monterat en splitcase låda från en 60:a...

Hittade fälgen, den har rätt "knoppar" för kapseln, men den har inte öppningarna som på din bild. Fälgcentrum är tight mot fälgbanan hela vägen. Tyvärr... sad

Japp, jag kollar och ringer, senast i början på nästa vecka.

Tror att jag har en styck sådan, om det kan vara till hjälp. Dröjer ett tag innan jag kan kolla dock. Efter helgen kanske.

A-A och B-B borde ju vara samma så jag skulle nog lita mer på Mackes mått i det fallet..

Har min kaross (årsmodell -60) tom och mäter gärna men lite osäker på exakt vad du är ute efter.

Insida A-stolpe till insida andra A-stolpe precis framför sparklåda =1440mm om jag fattat rätt.

B-stolpe till B-stolpe nertill 1425mm

B-B upptill (smalaste stället) 1223mm

A-B (bara mätt höger sida) 920mm (dörröppning från framskärmens slut strax under dropplistkanten till där bakskärmen går över och blir plan in mot bakre sidoruta.

Kanske inte helt solklart, lättare att ta på telefon?

12

(124 svar, postade i Projekt)

Motorrumsplåten som VW up North säljer kan jag inte rekommendera. Väldigt "tafflig" och oprecis i pressningen. Dessutom helt fel form på motorrumsöppningen för min bil (årsmodell -60) och profilen för tätningen sitter på fel höjd. Vet inte exakt på vilken årsmodell detta ändrades, kanske -66 då det även är en annan tätningslist från -66. Har bild på skillnaden om någon vill se.

Up North tog tillbaka den utan diskussion dock.

13

(124 svar, postade i Projekt)

Samma profil på alla ställen, även samma till täckplåtarna baktill i främre hjulhusen. Tror att karossen är byggd "kring" dessa. Vet inte hur man får dit dom igen, om det ens är möjligt...

Då vill jag gärna ha dom. Kan du kolla vad frakten kostar och PM:a betalningsuppgifter? Paypal, bankkonto eller Swish funkar för mig.

Dom är jag intresserad av, är det original (Hella?)?

Nicklas skrev:
sdenzel skrev:

Är inte -60 oyo hmm

-60 är OYO. Lådan går att skruva dit men hela "paketet" kommer att luta uppåt i bakänden..

Är det inte bara främre fästet som är annorlunda

Fästet och dess infästning i plattan är annorlunda men det är även skillnad på lådan. Det är skillnaden på lådan som gör att det hela lutar. DVS att 60:ans låda ger samma lutning oavsett vilken årsmodell på bil den sätts i (t.o.m. -60).

Är inte -60 oyo hmm

-60 är OYO. Lådan går att skruva dit men hela "paketet" kommer att luta uppåt i bakänden..

Tackar för info. Såvitt jag kunnat hitta är det samma 58-74. Vill gärna köpa den, vad kan vara lämpligt pris på en sån? 500:- med frakt?

Jag är klart intresserad


Passar den årsmodell -60, någon som vet?

Nomo kullager finns i Göteborg.

http://www.nomo.se

Har gått fint att köpa där över disk. De fyra siffrorna är standard för måttsättningen (oavsett fabrikat), ev bokstäver visar hur dom är tätade. Kan vara plåttätning eller gummitätning på en eller båda sidor. Även Clas Ohlsson har en del men inget heltäckande sortiment.

Ja de nya borde ju vara lite mer följsamma än de 55 år gamla. Tydligen samma list som skall sitta på täckplåtarna baktill i främre hjulhusen.

Tack, exakt dom jag menar. Sitter även längst baktill/upptill i främre hjulhusen.

Svåra att sätta dit?

Upptäckte att det sitter gummilister lite varstans inne i Ghia karossen. Skall blästra karossen och vill ju helst ha bort dom innan dess, men undrar nu, finns dom att köpa och i så fall var? Kan man alls få dit dom igen?

24

(127 svar, postade i Projekt)

Okay.

Undrade om plåten eftersom "Up North" är rejält mkt billgare än Paruzzi, men dom har bara underdelen till reservhjulsbaljan, på hemsidan iaf. 478:- för underdelen hois Up North, 642,36:- hos Paruzzi. Nåja får ringa och kolla. All info om passform m.m. är intressant.

MvH Stephan

Falcor, visserligen har jag haft ett par GTI-er i forntiden men det är väl inte mig du syftar på (ursäkta OT)?

25

(127 svar, postade i Projekt)

Ser ju strålande ut!

Står inför liknande jobb på min 60:a, vill gärna se så mycket och detaljerade bilder som möjligt. Var har du köpt plåtarna?