1

(8 svar, postade i Delar köpes)

Ingen som har en lucka?

2

(3 svar, postade i Delar säljes)

Dörren kom emot mig när jag städade i garaget.Kan levereras längs E4 mellan Umeå-Stockholm vecka 6.

3

(6 svar, postade i Delar säljes)

Tanken är ju att man får breda plåtfälgar i 16 tum. Klart man kan bredda original splitfälgar men hellre förstöra en Opelfälg. smile

4

(6 svar, postade i Delar säljes)

Samma företag säljer även hela fälgar till både Porsche och VW. http://store.concept1.ca/Wheels-Vintage-Porsche-Wheels/

5

(6 svar, postade i Delar säljes)

6800sek och leverans vecka 6 längs E4:an Umeå-Stockholm.

6

(6 svar, postade i Delar köpes)

Två kompletta trummor med nav och bärarmar. Startmotorn och bakre dämparfästen från samma -51:a (Min)

7

(6 svar, postade i Delar köpes)

Jag borde ha två kompletta frambromsar med nav. Måste kolla.

8

(44 svar, postade i Bilder & film)

Tisdag morgon och en liten tripp upp till Stockholm. Rutinkörning utan problem förutom två(2) soppatorsk där vi båda gångerna lyckades rulla in från E4:an till en mack utan att skuffa bilen en meter!!! Turen höll i sig ända till slutet. Hade iofs en 10 liters extradunk med oss men ändå..
Dundrade in i Stockholm och släppte av Stefan vid Centralstation. Tog farväl och fortsatte ner till Värtan.
På det stora hela den bästa resa jag nånsin gjort. Leichtbau levererade mer än vi vågade och ser ut som om det blir en ny resa 2018!
Men självklart finns det saker jag vill bygga om till nästa gång-Leichtbau blir aldrig helt färdig..

Tänkte trycka upp ett gäng t-shirts i Leichtbau-blått med en logga på ryggen och en mindre logga på vänster bröst. Ville kolla om det finns nåt intresse. Tänkte det kunde vara en idé att skänka 30sek av varje sålda t-shirt till forumet. Priset på dessa blir nånstans 250-270sek varav alltså 30sek skulle gå oavkortat till Bw-forumet som man ju blivit beroende av. Loggan ser ni här under.Om intresse finns kommer jag att göra broderade pikéskjortor i samma färg senare.

10

(238 svar, postade i Projekt)

Tänkte trycka upp ett gäng t-shirts i Leichtbau-blått med en logga på ryggen och en mindre logga på vänster bröst. Ville kolla om det finns nåt intresse. Tänkte det kunde vara en idé att skänka 30sek av varje sålda t-shirt till forumet. Priset på dessa blir nånstans 250-270sek varav alltså 30sek skulle gå oavkortat till Bw-forumet som man ju blivit beroende av. Loggan ser ni här under.Om intresse finns kommer jag att göra broderade pikéskjortor i samma färg senare.

11

(44 svar, postade i Bilder & film)

Körde upp till nånstans i trakten av Bremen innan John Blund kom o tog oss o vi tog natt på en Aral-mack längs Autobahn. Följande morgon fortsatte vi uppåt och tog en tur till Travemünde eftersom vädret var perfekt och vi hade gott om tid på oss. Strosade på där några timmar innan vi fortsatte till Puttgarden och Bordershoppen..
Tyngde ner Leichtbau med hundra kilo i form av öl,vin o sprit.Sen fortsatte vi upp genom Danmark och över bron till Malmö. Vi hade ingen större lust att börja tugga oss uppåt mot Stockholm eftersom kvällen var varm och solen sken,så vi landade i Helsingborg istället.
Lyxade till med ett hotell så vi kunde duscha av oss vägdammet och sen gick vi bara runt och tittade på folk i den sista varma sommarkvällen. Efter lite mat och några glas var vi klara för sängen.

12

(44 svar, postade i Bilder & film)

Så det blev ingen mer körning denna gång. Däremot fick vi börja packa in allt i bilen igen för den långa resan hem. Vi bestämde oss för att starta genast på söndag kväll för att undvika alla långtradare som inte tillåts köra på helgerna.Vi hade fint väder så det var bara att tuta o köra.Kändes lite vemodigt att lämna Adenau och Nürburgring..

13

(44 svar, postade i Bilder & film)

Kom av mig lite grann i avslutningen på denna story. Vi skulle ju hela vägen hem oxå o så hade vi ju en dag kvar av Historic Grand Prix.
Söndag morgon kom alldeles för tidigt efter en lång natt på Aviano och The Crown. Grabbarna skulle åka hem så de hann bara upp en sväng på Ringen innan det var dags att ta avsked. Idag var det strålande sol och man bara önskade att det hade varit såhär dagarna innan, men Green Hell har ju sitt eget lynne..
Vi strosade runt bland alla klenoder och sög oss mätta på allt otroligt..otroliga bilar och fantastisk racing.. Fick bla. se den fantastiska Porsche 917 i full galopp på GP-banan. Bara ljudet av denna best kan få vem som helst knäsvag. O det sparades inte på krutet heller kan jag lova.
Eftersom vädret var perfekt och vi fortfarande hade tre betalda varv kvar att köra tänkte vi åka ner till insläppet. Precis när vi reste oss för att gå såg vi ambulanser och brandbilar köra längs Nordslingan.Efter nån minut kom helikoptern och vi förstod att det hänt nåt större.. https://de.motorsport.com/allgemeines/v … ife-95905/

14

(7,997 svar, postade i Bilder & film)

Förbannat vackra bilar allihop men alla har ett stort fel..jag hatar när bakhjulen står med -200 i camber.För att inte tala om hur köregenskaperna skall vara..

15

(6 svar, postade i Delar säljes)

Canada-tomten kom hem med ett gäng Porsche 16 tum fälgcentrum idag. Passar perfekt att svetsa i 16 tums fälgbanor från flera moderna bilar.Passade på att köpa ett extra set förutom de 4 jag själv ska ha på min splitbubbla.Kostade 243 Canadadollar + frakt,dvs ca. 1600 sek/st.
Säljer ett set för självkostnadspris 7000 sek+frakt.

16

(238 svar, postade i Projekt)

Tro inte att evolutionen stannat..letar viktbesparingar och prestandaökning hela tiden. Äntligen har jag kommit igång med nya hjärtat.. "Shaved for std mains,dowel pinned,GT3 oil pump,964 intermediate shaft..

17

(238 svar, postade i Projekt)

Leichtbau börjar bli så lätt att den inte touchar marken längre.. lol

18

(44 svar, postade i Bilder & film)

63 Highlight skrev:

Idag ska vi säga hej till Nikke på mässu i Lahti!!
lol  lol  lol

Såg er aldrig..eller?? Jo,det blev en extra tripp till Lahti på 80 mil. Börjar bli lite kallt i kupén på längre resor nu.. lol men motorn sjunger fint i den kalla fuktiga luften.
Som en total överraskning fick jag hem första pris i x-treme Performance..

19

(44 svar, postade i Bilder & film)

Sen kom lördagen..Efter en ordentlig frukost åkte vi upp alla fyra i bussen. De två i bakutrymmet pep lite över ljudet..klena mänskor.. Planen var att köra in i depån som vi gjort på fredag och bara njuta av det dimmiga och regniga Oldtimer Grand Prix..
Körde fram till insläppet och en äldre herre kom fram och frågade vart vi hade tänkt åka. Jag förklarade att vi hade varit där hela dan innan utan problem. Om vi inte hade nån connection med nåt team hade vi inget där att göra-han vill se ett depåpass.
Jag blev lite lätt sur på gubben eftersom hans kollegor stod bredvid o sa att "släpp in bara",men icke.. Jag traskade in i depån och gav mig fan på att Leichtbau skulle in vart den hör. Gick till AvD:s (Automobilclub von Deuschland) stand eftersom de var huvudarrangör och frågade efter depåpass,men blev bara styrd vidare till högsta hönsen som satte inne på officen. Traskade in på officen lite lätt förbannad och förklarade för en äldre herre på engelska vad som behövdes. Han undrade om jag kunde ta det lite lugnare så jag svängde till tyska istället. Det ända han frågade efter mitt utlägg var om bussen var blå..jo,svarade jag varpå han plockade fram sin mobil och plockade fram en bild och frågade om detta var bilen vi snackar om? "Just den" sa jag när han visade en bild på Leichtbau!
"Då ska ni naturligtvis in-den bilen hör in hit " ,sa han och skrev ett depåpass för hela helgen!!!

20

(44 svar, postade i Bilder & film)

Glömde ju nämna att jag hade en diskussion med Avianos trevlige ägare Joni på onsdag kväll. Undrade om han var intresserad att sätta en stor logga på bakluckan på byns mest omtalade bil? Det ville han naturligtvis och på torsdag kom han över med en snygg logga som vi tejpade fast på bakluckan. smile

21

(44 svar, postade i Bilder & film)

Tja,resan tog ju inte slut här,snarare tvärtom. Torsdag var det regn igen på förmiddan och man kanske kunde ha kört på kvällen men vi tog inga risker. Fredag morgon åkte vi upp till ett dimmigt och kallt Nürburgring. Det var idag som Oldtimer Grand Prix började och vi hade ju fått specialbiljetter med tillhörande parkering direkt vid huvudentrén så vi körde dit och parkerade. Gick en sväng o kollade och konstaterade snabbt att där vill vi ju inte stå..
Vi beslöt att prova köra in i racedepån där allt hände. En trevlig dam vid insläppet sa att det nog skulle gå bra bara vi betalade 50€ i pant som vi sen skulle få tillbaka när vi kom ut. Vi körde in och parkerade precis på "huvudgatan" vid Motor Classics stora tält.
Trots att vädret var lite si och så blev det en mur av mänskor runt bilen direkt. Vi gick in och fick alla biljetter och lappar som hörde till vårt helgpaket + en kopp kaffe och så årets pullover såklart. Det säljs en årsmodellspullover varje år men vår ingick i weekendpaketet.
Och vilka BILAR!! Här kan man se allt på väldigt nära håll. Alla mänskor är trevliga och intresserade och låter folk gå fritt runt dyrgriparna.
Träffade tom en bekant kille från Porsche Challenge ledningen i Finland. Han kommenterade bussens popularitet med några ord.."Den e ju som en honungsburk"..
Efter några timmars rundvandring tog vi oss ner till Adenau igen. Våra två barndomskompisar hade flugit ner till Düsseldorf och hyrt en bil o kört ner. De skulle stanna över helgen. Vi hann bara ner till stan så kommer de traskande längs torget.
Nu var hela gänget samlat och vi åkte upp till Ringen igen. Eftermiddagen gick åt till att titta på lite olika race och vandra runt bland allt folk och bilar i regnet. Mot kvällen åkte vi ner till vårt hus och plockade fram korten och ett gäng öl-de blev några rundor Canasta innan vi gick över gatan för mer mat o dryck..

22

(238 svar, postade i Projekt)

Dags för en ny större tank. Blir lite kort mellan tankningarna med en 42 liters originaltank och en förbrukning på 1,5 liter milen..
Gjorde en "mock-up" i papp som ska passas in och sen kopieras i rostfritt.Kommer att rymma 75-80 liter.

23

(44 svar, postade i Bilder & film)

Onsdag morgon 9. Augusti. Blåkupa och varmt. Vi hade bestämt att göra framdämparna ännu ett snäpp styvare så iväg hem till syrran. Tog ju inte så länge nu när vi hade gjort det förr. Kollade att allt annat var som det skulle och sen var det bara att vänta på att klockan skulle bli 17.15 när banan öppnas för allmänheten. Porsche hade hyrt banan i tre dagar för sin egen förarskolning ons,to och fre.
När vi väl körde upp igen var all kaxighet som fanns kvällen innan efter några öl som bortblåst. Då skulle man minsann visa var skåpet ska stå-nu var det närmast fjärilarna i magen som regerade..Vi hade tänkt att vi skulle köra två varv var efter varann för att man skulle ha kvar rytmen och komma ihåg banan bättre. Jag åkte ut först och försökte tänka på att gasa ända tills det var dags att bromsa-inte köra på halvgas-fort in -fort ut..
Mycket trafik på banan och speciellt i början hade jag några riktiga vinnare framför mig som sabbade mitt varv. När jag väl sluppit dem försökte jag koncentrera mig på min egen körning och komma ihåg banan. Det började gå bättre och skillnaden mot två dagar innan var märkbar,men man gjorde stora tabbar och fel spårval fortfarande.
Men roligt är det ju nåt så förbannat! Svetten och adrenalinet sprutar men ändå är det en skräckfylld njutning. Kom för hårt ner genom Fuchsröhre ner mot bron vid Adenau och kände hur bakvagnen blev lite rastlös vilket fick mig att tappa mycket. Men nu var det lättare att komma ihåg slutdelen på banan,men fanns fortfarande mycket att förbättra.
In för byte,kände inte att jag ville åka ett till varv sådär direkt så Stefan tog över rodret. Han hann bara ut så stängdes banan av pga nån större olycka. Det betyder att ingen kommer att köra om iaf.. smile Stefan fick ett riktigt fint varv med omkörning av de bilar som var framför.FetPorschen i sista böjen måste ha trott han såg fel-blev omkörd av en sunkig folkabuss i YTTRE spåret.. lol .
Sen blev det att vänta en stund tills banan var rensad från allt skrot innan jag drog på mig hjälmen för ytterligare ett varv-nu jävlar..
Fick nån Rent-4-race bil framför mig direkt efter insläpp som jag sen jagade hela varvet. Hade flera tillfällen att köra förbi men skallen höll inte för att lägga in nosen i kurvan. Nere i Fuchsröhre gjorde jag samma misstag som varvet innan men nu med råge.. Bromsade för sent och hade för hög fart ner i den feldoserade vänsterkurvan-kände hur bakvagnen blev helt lös och gled utåt i några skräckens sekunder.
Kom helt av mig igen och fick börja om jakten. Började grilla Seaten eller vad det var för en framför mig men vågade inte köra förbi. Efter Pflanzgarten tänkte jag nu eller aldrig-höll trean i 6500-7000 varv hela vägen tills jag fick för mig att peta i fyran samtidigt som jag gick högt på curbsen i en mild högerböj..Bilen tappade balansen och jag gled ut mot ytterkanten av kurvan i 150-160 km/h..
En rejäl smäll när hjälpsnäckan tog i betongen innan jag gled ut på gräset..tungan rätt i mun..inte bromsa..inga stora rattrörelser..in på banan igen..
Det gick bra men efter det var jag ganska slak..släppte förbi diverse skräp för att sedan köra in i depån. I depån kom en funktionär emot och visade att jag skulle köra till sidan. Decibelmätaren hade mätt oss nånstans utmed banan och vi var LITE högljudda..135 db mot 130 tillåtna..
I Sverige är det 90 db på alla motorbanor..Färdigkört då vi inte hade med oss insatserna till megafonerna.
Uppståndelsen i depån för övrigt var värre än vanligt-så många som blivit omkörda eller bara sett oss på banan. Vi stod där en stund och snackade men sen tog törsten överhanden och vi åkte in till Nürburg på en kall..och ner till Aviano på en till,o en till o en till...
"Vilken dag", skulle dom ha sagt i Pistvakt..

24

(44 svar, postade i Bilder & film)

Tisdag kväll tog vi det alltså bara lugnt och gick som vanligt över till Joni på Aviano på mat och dryck. Fick ett samtal sen eftermiddag av en känd finsk Porschesamlare som hade kört förbi Leichtbaun i Kesselchen på väg upp mot Hohe Acht. Det var han och Markus Palttala som blåste förbi i videon i varsin Porsche 911 991 GT3 RS. Han berättade att han hade några bilar stående vid Nürburgring,bla. två GT3:or, en 964 RS,en M3:a och nån Ferrari. Han ville köpa Leichtbaun för pengar eller byta mot nån av Porscharna..Tackade nej för andra gången på kort tid..Han skulle återkomma sa han..

25

(44 svar, postade i Bilder & film)

Hade totalt glömt hur dåligt jag körde..sopa..