Tråd: Svårstartad bil... (Problemet löst)

Ett lite jobbig problem jag har är att bilen är väldigt svårstartad och ibland startar den inte alls. Ska förklara problemet så gott jag kan och hoppas någon kan komma med bra tips.

När jag köpte bilen så tyckte jag att startmotorn gick väldigt trögt, detta yttrade sig i att när jag tryckte på startknappen (jepp, det är en startknapp imonterad i den) så gick startmotorn runt väldigt trögt, lät nästan som att det va dåligt batteri.

Jag köpte nytt batteri och bilen uppförde sig likadant.
Nu köpte jag en ny/begagnad startmotor och när jag satte i den så startade bilen nästan direkt, det hördes att starmotorn va mycket piggare.

Igår åkte jag till besiktningen (ca 8mil), när jag startade den hemma och bilen va kall (inte startad på ca 12h) så drog den igång fint, stannade till vid en mack efter jag kört mina 8 mil. skulle starta den och då bara tuggade startmotorn, provade många gånger men då låt det som om batteriet skulle vara dåligt och startmotorn bara tuggade. Fick putta igång den och då startade den direkt.
Körde även några rundor igår kväll men så fort jag stängde den och skulle starta så tuggade starten.

Imorse när jag startade den så drog den igång direkt, åkte ca 1mil till en polare och stängde av den, skulle starta den direkt efter att jag stängt av men samma sak då. startade inte.

Det verkar som att det händer när motorn är varm!? Och jag tycker motorn blir lite för varm nästan.

Någon som har haft samma problem och kan ge mig tips om vad jag kan kolla. Bilen har 6v.

Senaste redigerad av sotterman (2011-05-08 20:57:23)

Sv: Svårstartad bil... (Problemet löst)

Glapp i startmotorbussningen i lådan som gör att startmotorn "fältar" ?

VW HusBuss -64 | VW Buggy 2.4T -67 | VW 2176cc Oval -56

Sv: Svårstartad bil... (Problemet löst)

Jag tror åxå på bussningen, det är ett klassiskt fel men om motorn blir för varm så blir det samma problem åxå så, sitter alla plåtar där ?

You´ll never know...

Sv: Svårstartad bil... (Problemet löst)

Grabbens (Patrik) Bubbla var ju exakt likadan, misstänkte värmeproblem. Men i vinter så lyftes motorn ur bilen, då såg vi att bussningen i lådan var grymt sliten. Passade då på att riva isär startmotorn och byta kol, upptäckte då att bakre bussningen i startmotorn var också helt slut så den fältade rejält.
Jag tror att om bussningen i lådan är väldigt sliten så slits bussningen i startmotorn mycket snabbt.
Vi köpte delar från www.startmotor.se. Mycket snabb leverans.

Nu vet vi ju inte om problemet är löst, men det känns som om det var det felet.

Typ 3 Variant -65

Sv: Svårstartad bil... (Problemet löst)

Fast i Patriks bil så fattades väl åxå bakre motorplåten ? Då blir det varmt...

Senaste redigerad av Helsings Smedja (2011-04-17 20:31:52)

You´ll never know...

Sv: Svårstartad bil... (Problemet löst)

Men eftersom den startar normalt när bilen har stått ett tag och är kall så borde väl inte bussningar vara felet eller är jag helt ute och cyklar? För vore det bussningarna så borde väl problemet med start vara hela tiden? Men rätta mig om jag har fel i mitt tänk...

Sv: Svårstartad bil... (Problemet löst)

m.helsing skrev:

Fast i Patriks bil så fattades väl åxå bakre motorplåten ? Då blir det varmt...

Ja det stämmer, men med tanke på hur startmotorbussningarna såg ut, så är det förvånande att den orkade sno igång motorn även när den var kall.
En annan sak var att den var omöjlig att få igång även innan den blev riktigt varm, om man stängde av den efter ca 1 km körning. Misstänker starkt att på den bilen berodde det på startmotorn till största del.

Men självklart kan startproblemen bero på värmen ändå.

Typ 3 Variant -65

Sv: Svårstartad bil... (Problemet löst)

sotterman skrev:

Men eftersom den startar normalt när bilen har stått ett tag och är kall så borde väl inte bussningar vara felet eller är jag helt ute och cyklar? För vore det bussningarna så borde väl problemet med start vara hela tiden? Men rätta mig om jag har fel i mitt tänk...

Så tänkte jag också, tills andra som kan mer än mig om VW sa att det kunde vara bussningarna. Nu vet jag ju inte om det är felet varken i ditt eller vårt fall, kanske det är så att både värme och startmotorbussningar är problemet.

Som Helsing säger så är ju värme ett bekymmer.

Lycka till med felsökning och skriv gärna om du hittar felet.

Typ 3 Variant -65

Sv: Svårstartad bil... (Problemet löst)

I vilket läge har du gaspedalen vid kall resp varmstart?
har för mig att det står i manualen till -56 an att man ska ge fullgas vid start när bilen är varm.

har du provat en så enkel sak ?
fungerade iaf bra på min förra oval wink

VW HusBuss -64 | VW Buggy 2.4T -67 | VW 2176cc Oval -56

Sv: Svårstartad bil... (Problemet löst)

Nobbe skrev:

I vilket läge har du gaspedalen vid kall resp varmstart?
har för mig att det står i manualen till -56 an att man ska ge fullgas vid start när bilen är varm.

har du provat en så enkel sak ?
fungerade iaf bra på min förra oval wink

Har provat både och vid varm resp. kall start, utan resultat. Menkan vara bra att veta att man ska full gas vid varm start

Sv: Svårstartad bil... (Problemet löst)

Tycker det låter lite som ånglåsaktigt. Förra året hade jag samma problem med min besiktningsmotor. Trots att ALLA kylplåtar var på plats och hel gummitätning. Förmodligen var munstyckena lite för små, så den gick något för varm.
När jag hade kört långrunda och skulle starta igen, sprutade jag rikligt med bräkleen på flottörhuset och bensinpumpen för att kyla ner det lite. Oh jäklar vad allt blev rent efter ett par gånger  big_smile
Och som sagt, plattan i mattan när den är varm.

Bay -68. 2021cc med dubbla Weber (bromsad 6/10 till 144hk) och dragkrok.

Sv: Svårstartad bil... (Problemet löst)

Nu är problemet löst, det va bussningen i växellådan som startmotorn går in i. Monterade dit en ny och jävlar vilken skillnad det gjorde.